Foto: Villa Dagmar av Carl Hjelte.

Boutiquehotellet Villa Dagmar öppnar i maj

09:59 22 Feb 2021

I samband med öppningen av hotellet blir Stockholm även en krog rikare. 

Den 6 maj 2021 slår portarna upp för Nybrogatans nya hotellsatsning Villa Dagmar, och hotellrestaurangen med samma namn kommer att drivas av stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niklas Jönsson som till vardags också driver Aloë.
– Med restaurangen vill vi skapa en modern och tidlös klassiker. Några av våra ledord är Including Contemporary Gastronomy och The Real New Nordic. En meny som inbjuder till spontanitet och lekfullhet, säger Daniel Höglander och Niclas Jönsson i ett pressmeddelande

Villa Dagmar är ett systerhotell till Hotel Diplomat och drivs av familjen Malmström som sedan 30-talet har drivit hotellverksamheter i fyra generationer. Namnet Villa Dagmar är en hyllning till Dagmar Bergsten som har släktband till familjen Malmström, och byggnadens interiör är inspirerad av Karl och Dagmar Bergstens privata bostad i Båstad.
– Med Villa Dagmar får Hotel Diplomat en syster med rötter i en stolt och ansedd hotelltradition. För oss, som vuxit upp i en hotellägarfamilj, känns det extra roligt att få lägga grunden till en ny institution i Stockholm. En pulserande och exklusiv mötesplats för såväl världsresenärer som Stockholmare – precis som Dagmar själv hade önskat, säger Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Villa Dagmar ligger på Nybrogatan 25. 

Läs även: Nu öppnar Brasserie Astoria.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!