Boulebar expanderar till London

13:05 14 Dec 2023

Ska få engelsmännen att bli boulenördar. 

Kan ett gäng svenska entreprenörer få engelsmännen att falla för den franska nationalsporten? Detta kommer alldeles strax framtiden få utvisa, då Boulebar för första gången expanderar utanför Norden. Expansionen görs genom förvärvet av den existerade etableringen Jack & Boule och målet är att skapa en mötesplats för alla generationer inspirerad av den sydeuropeiska boulekulturen som har varit framgångsreceptet i de andra städer där Boulebar är verksamma.

Trots rådande konjunktur lämnar Boulebar sitt bästa halvårsresultat någonsin bakom sig, vilket också spelar in i beslutet att expandera till London.
– Vi skulle lika väl kunnat expandera till Hamburg eller Rotterdam, det är inte staden som är viktig utan allt handlar om människorna. När vi mötte gänget bakom Jack & Boule märkte vi att de har samma driv och delar vår nördighet och passion för boule. Då var saken klar. Så har vår tillväxt ofta sett ut, vi ser en möjlighet och satsar helhjärtat på den, berättar Henrik Kruse som är koncern-vd för och grundare av Boulebar Group AB.

Samtidigt ser Boulebar stora möjligheter med att växa i London.
– London har ett spännande utbud av aktivitetsbaserade upplevelser och ligger på många sätt längre fram än Sverige, men vi fyller ett hål med det som Boulebar erbjuder, fortsätter Henrik.

Jack & Boule är relativt nystartade och driver en anläggning vid South Bank. Alec Feakes, som är vd, kontaktade Henrik Kruse via LinkedIn och frågade om de kunde ses. Under en resa till London med sin dotter träffade sedan Henrik gänget bakom Jack & Boule och såg direkt potentialen. Boulebar går nu in som majoritetsägare i anläggningen och kommer gradvis att stöpa om densamma i Boulebars manér.

Boulebar i London blir nummer 13 i ordningen. Sedan tidigare finns Boulebar i Stockholm, Köpenhamn, Malmö, Örebro och Göteborg.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!