Bota höstdeppen med musik

Redaktion 14:27 5 Oct 2021

Är du en av dom som fruktar hösten och en eventuell käftsmäll i form av höstdepression? Då ska du se hit! 

Sonos har nämligen tillsammans med en ljudexpert tagit fram tips på hur och var du med hjälp av musik kan ta dig an vinterhalvåret lite bättre.
– Musik talar till oss väldigt direkt och våra kroppar reagerar direkt på musiken vi hör, om du till exempel känner dig låg under hösten ska du lyssna på energisk musik med ett starkt beat. Då kommer våra hjärnor och kroppar instinktivt vilja röra oss till musiken och på så sätt höja våra energinivåer, säger Greg McAllister, Senior Sound Experience Manager på Sonos. 

Enligt en undersökning Sifo gjort på uppdrag av Sonos blir vi svenskar gladare av att lyssna på våra favoritspellistor,  men också våra guilty pleasures. På den listan hamnar bland andra Justin Bieber och Abba. När det däremot kommer till musikgenrerna svenskarna stör sig mest på toppar hiphop och rap listan, följt av house och sedan dansband. 

Något annat som höjer humöret och verkar lugnande är, enligt Greg McAllister, ljudet av natur. Till exempel regn eller vågskvalp. 

Så, vad väntar du på? Ta med dig din Sonos Roam ut på balkongen (om du har en), lyssna på ljudet av regn och sätt på din favoritspellista förslagsvis med Justin Bieber. Och där var höstdepressionen botad.

 
 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!