Boken Klubben blir film

Redaktion 14:28 21 Jun 2020

Matilda Voss Gustavssons reportagebok Klubben om övergreppsanklagelserna mot Jean-Claude Arnault och om krisen i Svenska Akademien kommer att filmatiseras av Nordisk Film.

Den danska manusförfattaren Maren Louise Käehne, som tidigare har bland annat skrivit manus till filmen Hjärter Dam (Danmarks Oscarsbidrag 2020) ska skriva filmens manus. Vem som ska regissera filmen eller spela huvudpersonerna har inte offentliggjorts än.

Jag är väldigt glad över vad som för mig är ett drömsamarbete. Maren Louise Käehne är en av de mest intressanta manuskriptförfattarna just nu - och med en unik blick för makt. Jag vet att hon kommer förvalta Klubbens komplexitet. Att hon kommer förena etik med konstnärlig integritet och kompromisslös kvalitet, säger Matilda Voss Gustavsson i filmbolagets pressmeddelande.

Hösten 2017 publicerades hennes reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. I Klubben gräver Matilda Voss Gustavsson ännu djupare i historien om kulturinstitutionen Forum och om tiden kring reportagepubliceringen samt efterspelet där Jean-Claude Arnault döms för våldtäkt.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!