Bo Sundström till Vassa Eggen Stage

Redaktion 11:27 13 Mar 2023

Den hemliga artisten är avtäckt.

Den 15 mars är det återigen dags för husbandet att bjuda in en gästartist till Vassa Eggens scen. Den här gången har turen kommit till Bo Sundström, främst känd som sångare i Bo Kaspers Orkester.  

Vad kommer du att bjuda på? 
– Du jag satt precis och funderade på det. David som spelar keyboard och jag lirade tillsammans i ett Young Neil-band för typ 10-15 år. Det var så jävla kul och kanske att det blir någon Southern Man eller Cinnamon Girl. En kraftig blinking åt Neil Young helt enkelt. Sen blir det såklart lite Bo Kaspers också.

Du medverkade även under helgens stödgala för Musikaliska Kvarteret. Hur kom det sig? 
– Musikaliska är framför allt ett verksamhetshus mer än konsertlokal. Det byggdes som en skola med en väldigt fin aula, något mer funky än den på skolan i Hortlax utanför Piteå kanske. Vi är där sen en tid tillbaka och verkar med ett musikerkollektiv som heter Blinda Tigern. Sen är det blåsare, symfoniker och inte minst stallet som är för symfoniker lite vad Stampen är för jazzarna. Plötsligt höjer SFV hyran med 60 procent för att de ser det som en konsertlokal och vill justera hyran därefter, vilket är helt barockt egentligen. Jag vet inte om det har någon politisk bakgrund, men jag tycker det är ett märkligt agerande och det vi ville göra var att visa upp vad som faktiskt händer därinne. Alla musiker och tekniker ställde upp gratis och vi körde fri entré. För mig blev det ett minne för livet.

På tal om Musikaliska. Hur ser din musikaliska vår ut i övrigt? 
– Jag är ute på vägarna med mitt jazzgäng nu i mars och april. Det är inte på samma nivå som Bo Kaspers Orkester men förbannat roligt att lira på ställen som Mejeriet i Lund. Sen håller jag på som bäst och skriver också. Vi ska liksom vara på Rival hela hösten med Bo Kaspers så det måste ju komma lite nytt material också. Jag har faktiskt skrivit fem-sex låtar som är så jävla bra, haha. 

När kliver du upp på scen på onsdag? 
– 19:30. 

Som vanligt är inträdet gratis och efter livespelningen dj:ar Linda Sundblad. 

Läs även: Ny säsong och nytt namn på Vassa Eggens livescen

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!