Blossa presenterar julens glögg-nyhet

14:21 15 Sep 2020

Årets Blossa-smak är här.

"Äntligen!" ropade jag ut över Nöjesguidens öppna kontorslandskap när Blossa avslöjade att glöggkonstnärerna åkt på inspirationsresa till Marrakech inför framtagandet av årets smak. Det är nog många med mig som tycker att staden Marrakech blivit märkligt förbisedd tidigare år. 2018 hämtades till exempel inspirationen från Amalfikusten. Känns Amalfikusten verkligen mer jul än Marrakech? Inte om du frågar mig.

Blossa 20 smakar mynta och grönt te. Närmare bestämt Maghrebi-te.
– Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid. Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Blossas Chief blender Åsa Orsvärn i ett pressmeddelande.

Glöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från och med nu. Och hos välsorterade hälare.
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!