Traditionsenligt släpper Blossa en årgångsglögg även detta år.
Årets glögg har hämtat inspiration från Hawaii och smakar passionsfrukt samt hibiskusblomma som avslutas med subtila toner av kaffe och kokos.
Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att utveckla nya smaker till årgångsglöggen. I år har alltså resan gått till Hawaii, och närmare bestämt ön Oahu för att finna inspiration.
– I Blossa 19 Aloha ger passionsfrukt en tropisk sötma och som balanseras av hibiskusblommans fruktiga syra. De lätta tonerna av kaffe och kokos smälter nästintill samman och ger glöggen en spännande twist. I sin helhet är glöggen fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.
Sedan 2003 har Blossa lanserat en ny smak inför varje vintersäsong och fram till 2010 hämtades smakerna från den nordiska vintern.
Blossa 19 släpps den 11 september. Den har en alkoholhalt på 15 procent kostar 119 kronor för 750 ml.