Foto: Ellen Nielsen

Blique by Nobis berikar Stockholms krogkultur

17:09 10 Apr 2019

Nobisgruppens nya designhotell erbjuder inte bara boende, utan mycket kraft har lagts på utbudet av såväl mat och dryck som kultur. 

Med 249 rum, två restauranger, tre barer, en innergård och takterrass med en fantastisk utsikt slår Blique by Nobis upp portarna den 26 april. Blique by Nobis är den nya levande platsen där design, hotell och restauranger möts i ett. I en nyrenovering tillsammans med Wingårdhs, har byggnaden som är ritad av den berömda arkitekten Sigurd Lewerentz från 30-talet sitt säte i det växande Hagastaden. Daniel Franzén som är VD och community manager Lycke Ramel för Blique by Nobis berättar mer om Stockholms framtida mötesdestination.

Berätta, hur känns det inför öppningen?
–  Så spännande och framförallt roligt! Just nu kliar det i fingrarna efter att få öppna och ta emot våra första gäster. Vi är väldigt spända på mottagandet och hoppas såklart att alla kommer gilla det lika mycket som vi gör. Vi kommer ha mycket roliga samarbeten på Blique by Nobis med artister, gallerister och andra spännande aktörer. Det ser jag fram emot, säger Lycke.

Hur skulle ni beskriva era restauranger Arc och Boketto?
– Båda restaurangerna serverar mat med inspiration från europeisk och asiatisk matkultur, där grunden är välbalanserad och smakrik mat. På vår takrestaurang och takbar Arc, ligger betoningen på skandinavisk fisk och skaldjur samt koreanskt mat. När kvällarna blir varmare öppnar utebaren på taket, där vi serverar buns med olika toppings och törstsläckande drinkar med asiatisk twist. Den större restaurangen, Boketto, ligger i anslutning till innergården och här serverar vi frukost, lunch och middag. På Boketto vill vi erbjuda sociala restaurangupplevelser i en stilfull och industriell miljö, säger Daniel.

Vad är det för stämning ni vill ha på restaurangerna och Blique by Nobis?
Daniel: Vår förhoppning är att skapa levande och sociala mötesplatser med personlig och inbjudande service. Oavsett om du vill äta middag med kompisgänget på Boketto eller ta en stimmig AW på Arc så ska det kännas enkelt och självklart att komma till oss.
Lycke: Stämningen förstärks av arkitekturen, där den avskalade basen med mycket betong möter en varm och hantverksmässig inredning. Vi har jobbat utifrån att huset ska kännas som ett eget kvarter, där vi bygger en stämning utifrån byggnadens historia och området där vi befinner oss. Blique by Nobis är en plats där arkitektur och design går sida vid sida med konst, musik, mat och dryck.

Hur skiljer sig era tre barer?
– Till takbaren Arc kan man komma för AW’s med helt magisk utsikt över Stockholm. Origo, baren som ligger i anslutning till receptionen, är lite av navet på Blique by Nobis. Här kan du jobba, titta på konstutställningar eller komma i feststämning. Baren är öppen hela dagen och serverar kaffe, öl och cocktails ihop med snacks som papadam med hummus eller koreanska potatischips. Baren på Boketto besöker du först och främst i samband med ditt restaurangbesök, säger Lycke.

Vilka är målgruppen som besöker er?
– Vi tänker inte utifrån ålder eller plånbok utan vill attrahera gäster som är intresserade av design, arkitektur, konst och mode. Vi hoppas på gäster som uppskattar Blique by Nobis mervärden, som husets historia och det jobb vi lagt ner, säger Daniel.

Som jag förstår det kommer ni även arrangera kulturevenemang framöver, kan ni berätta om det?
– Vi ligger ju mitt i Stockholms galleridistrikt och välkomnar kreativitet och kultur i huset. Vi kommer ha alltifrån dj:s och livespelningar, till konstutställningar och seminarier. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala medier där vi kommer annonsera våra happenings i samband med att vi öppnar, säger Lycke.

Från och med den 26 april kan du besöka Blique by Nobis på Gävlegatan 18.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!