Källtorpssjön vid Hellasgården.

Bleck Forest tar form

14:01 17 Jun 2019

Den 5-7 juli arrangerar gänget bakom Bleck den nya Stockholmsfestivalen Bleck Forest i skogen vid Hellasgården i Nacka.

Redan i våras annonserades den nya festivalen Bleck Forest, vars innehåll emellertid var tämligen höljt i dunkel. Klart var dock att styrkorna bakom densamma har bakgrund i såväl Gagneffestivalen och Valvträskfestivalen som kollektivet Dromedar, samt att den skulle ha plats för i runda slängar 1000 besökare. 

I maj släpptes biljetterna till densamma, och i samband med detta också öppettiderna för festivalen. Fortfarande utan någon vidare utförlig information om artister och liknande. Därefter har sporadisk information om bokningar och samarbetspartners långsamt börjat sippra ut, och i samband med detta tog endagsbiljetter till lördagen slut. Nu har de emellertid släppt ett gäng till så det finns ett fåtal kvar.

Festivalens hemlighetsfulla sätt att lansera sig själva och släppa akter kan närmast liknas vid antitesen till Fyre Festival. Man lovar nästan ingenting, och riskerar således heller inte att någon blir besviken. Samtidigt byggs hypen upp av nyfikenheten kring vad Bleck Forest kommer att bli. Häromdagen lättade de emellertid en aning på sekretessen och lanserade en hemsida, där även delar av lineupen tillkännages. I denna märks bland andra namn som Jennifer Cardini, Namaste, Mahsa Khosnood och Trensum Tribe Soundsystem.

Bleck Forest arrangeras den 5-6 Juli 2019, med efterchill under söndagen den 7 juli. Det är 25-årsgräns på festivalområdet och husvagnsparkering finns i anslutning till detsamma.

Läs mer på bleckforest.se.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!