Black Milk Gastro Bar siktar mot stjärnorna

10:03 26 Jan 2023

Gänget bakom Aloë och Stjärtilleriet gör gemensam sak.

Krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson driver till vardags framför allt den tvåstjärniga krogen Aloë i Älvsjö men har även tassar i grytorna på Villa Dagmar, Black Milk Sushi och nyligen öppnade Enjoy Bazaar. Nu är det dags för ännu en satsning, denna gång med minst lika höga ambitioner. Siktet är inställt på Michelinguiden.

Black Milk Gastro Bar erbjuder Daniel och Niclas tolkning av en omakase ackompanjerad av dryck signerad Stjärtilleriets barchef Hugo Örn, som även råkar vara kusin till Daniel Höglander. Ansvarig på plats är till stor del kocken Julian Marti Melo som har jobbat på såväl Aloë som Villa Dagmar tidigare.

En Sell Out Experience på Black Milk består av dryga tiotalet serveringar och ligger på 2 200 kronor per person. Till det kan du välja cocktailpaketet som består av sex cocktails för dryga tusenlappen. Om du inte vill gå all in dryckesmässigt finns det även en handfull utvalda viner alternativt Estrella på tapp.

Vad är det för mat då, undrar du? Svaret är svårdefinierat då det som serveras består av en salig blandning av de asiatiska, sydamerikanska och europeiska köken. Den gemensamma nämnaren är mycket smak och utförandet är tämligen fritt från konventioner. 

Black Milk Gastro Bar ligger på Engelbrektsgatan 3 och håller öppet onsdag till lördag med två sittningar per kväll, klockan 18.30 och 20.00. Bord bokar du här

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2023.

0 Kommentera

Fler artiklar

Redo för Rummel

Krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson har klippt det röda bandet för sin nya restaurang.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!