Blå Porten gör comeback som krog

09:22 6 May 2021

Efter tre år av renovering öppnar den historiska krogen åter. 

I över 100 år har det bedrivits krog under namnet Blå Porten på Djurgården, och under nästan tio år i Boqueriagruppens regi. De senaste tre åren har krogen emellertid varit stängt för renovering, men i augusti är det dags att slå upp porten igen. 

Den före detta köksmästaren tillika blivande restaurangchefen Thomas Dahlgren har lagat mat på Blå porten sen 1999, och han ser väldigt mycket fram emot att äntligen få komma tillbaka till krogen.
– Efter renoveringen kommer allt vara helt nytt och fräscht, men vi har gjort några förändringar för att ytterligare ta tillvara på den otroliga plats som Blå Porten är. Vi har framförallt velat få in känslan från den fantastiska trädgården i rummen genom att vi öppnat upp alla fönster och skapat en utomhuskänsla även inomhus. 

På matfronten menar Thomas att husmanskosten till stor del kommer att bevaras, men även inspiration ifrån medelhavet kommer att plockas in. 
– Kommer man hit för att fika blir du inte heller besviken - vi satsar fullt ut på klassiker med traditionella bakverk som morotstårta, kardemummakaka, kolasnittar, lingonkaka och kanelbullar. Allt det kommer kunna avnjutas på uteserveringen där stilen inspirerats av 60-talet. Sen är det väldigt roligt för oss att vi har vår nya köksmästare Mats Jönson med oss, och att vi öppnar ett helt nytt café!

Blå Porten ligger på Djurgårdsvägen 64 och öppnar någon gång i augusti 2021.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!