Bishat vill sälja ut Madison Square Garden

16:57 20 Apr 2018

Idag släpper artisten Bishat sitt mixtape Q417. Mixtapen som innehåller fyra låtar handlar om hennes tuffa tid efter ett uppbrott och känslan av inte ha något att kalla hem.

Vi har pratat med Bishat om vad hon inspireras av, hennes drömmar, hennes mixtape och hur det hela började.
Jag började tidigt med att skriva texter och inspirerades mycket av min bror som spelade i band. Han hade en bandmedlem som spelade gitarr (José Gonzalez) som jag frågade om han ville skriva en låt tillsammans med mig. Och det blev grymt så vi uppträdde på skolavslutningen och jag fick en massa komplimanger och tänkte att jag ändå var på rätt spår och började skriva själv.

Berätta om ditt mixtape.
– Mixtapet heter Q417 (sista kvartalet 2017 - en jobbig period i mitt liv) och består av fyra låtar som reflekterar tillståndet jag befann mig i efter ett uppbrott. Den speglar alla faser man går igenom efter en separation, från att festa för mycket till att stanna upp, sörja och landa i en helt ny tillvaro. Om att göra misstag, destruktivitet, svärta och sorg. Det låter deppigt men alla låtar är inte sorgliga.

Du skrev den i en jobbig period, hjälpte skapandet dig att komma över hjärtesorgen?
Det har alltid hjälpt mig att skriva av mig. Den första instinkten när man går igenom jobbiga saker är ofta att man vill fly från problemen vilket jag också gjorde. När jag började jobba med EPn satte det igång en process och jag började bearbeta och känna efter hur jag egentligen mådde. Jag kunde sätta ord på känslorna och musiken hjälpte mig ur dimman. Just då var det avgörande att ha ett projekt att fokusera på när det kändes som att allt annat gick åt skogen.

Vad inspireras du av?
Mitt liv är den största källan till inspiration, när jag skriver till mig själv. Jag hoppas bara att jag kommer hitta ett sätta att skriva musik som inte bygger på total glädje eller gränslös sorg. Utöver det inspireras jag av bra livespelningar, ser jag något magiskt springer jag till studion nästa dag!

Hur ser framtiden ut?
– Ljus hoppas jag, haha. Jag ska till London ett tag, skriva massa ny musik och förhoppningsvis ut och spela!

Din singel heter Dream About me, vad är din största dröm?  
– Åka på världsturné, sälja ut Madison Square Garden och vinna en Grammy!

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!