Berns nya storsatsning

10:34 24 Oct 2018

Den 27 oktober är det premiär för Berns nya storsatsning Kontakt och akterna som är bokade till premiären är bland andra Axel Boman och dj Koze.

Utöver det utlovas högklassigt ljud, en intim känsla mellan besökare och dj och något som vi sällan får uppleva uppe i norr. Vi har pratat med bokaren Anders Berg om just allt detta och vad konceptet bakom den nya klubben Kontakt är.
– Kontakt är vårt svar på det som vi själva sökt hos klubbar i Sverige och Skandinavien. Vi ville skapa en intim klubb i ett större format med de internationella artisterna vi älskar. Klassiska Berns kändes perfekt men behövde lite förändring. Därför bygger vi nu ett dj-bås mitt på golvet i stora salongen för att verkligen skapa kontakt mellan publik, artist och musik. Till detta adderar vi ett helt nytt ljud från svenska DotAudio vilka bland annat levererade mäktigt tryck till festivalen Department tidigare i år, och nu senast installerade sina högtalare på både Boiler Room och klubben Sugar Factory under festivalen ADE i Amsterdam.

Hur har ni tänkt kring era bokningar?
– Vi vill bjuda Stockholm på något extravagant, bokningar som vi sällan får ta del av här uppe i norr. Vår ambition är att man inte skall behöva flyga ner till södra Europa för att uppleva de största inom house och techno.

Det är minst sagt en slagkraftig premiär, hur kommer ni toppa det den andra vändan?
– Det gör vi redan. EP 2 är släppt och och vi bjuder på house-giganterna Tale Of Us den 22 december. Det blir årets sista omgång och ett värdigt årsavslut. Men vi är tillbaka redan i Februari 2019 med EP 3. Line-up offentliggörs inom kort.

Klubben heter Kontakt på grund av att publik och artist är nära varandra under kvällen. Hur påverkas en klubb eller konsert av det typ av samspel enligt dig?
– Vi gör det alla vill uppleva, att få vara nära sina idoler. Vi suddar ut gränsen mellan besökare och artist, upplevelsen blir bättre och enligt oss blir även musiken bättre. Glöm stora EDM-produktioner med en dj långt bort på en stor scen. Jag är dessutom säker på att den intima känslan sprider sig bland våra gäster och att vi får en full utlösning av serotonin och eufori natten igenom mellan såväl gamla som nya bekantskaper.

Hur jävla fett att ni har öppet ända från 22 till 05?
– Jävligt fett. Men återigen, man skall inte behöva åka till Berlin eller Ibiza för att få festa sent med världens bästa dj:s. Stockholm förtjänar en klubb inom house och techno enligt europeisk standard både när det kommer till upplevelse och öppettider. Vi vill kunna dansa länge på samma ställe. Frälsaren heter Kontakt.

Biljetter och mer information hittar du här.

 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!