Bergmanveckan är tillbaka

11:31 19 Jun 2019

Årets Bergmanvecka bjuder bland annat på besök av Harriet Andersson samt en exklusiv visning av Levan Akins And Then We Danced.

Hyllningen av kulturmännens kulturman är tillbaka. Temat på årets Bergmanvecka är "Framtidens kulturhistoria" vilket bland annat innebär att strålkastaren riktas mot några av de personer i kultursverige som fanns och verkade i Ingmar Bergmans närhet men hamnade i hans skugga.

Bland andra lyfts personen personen bakom årets affisch, Alva Lundin (1889–1968), fram. Alva var en konstnär och text- och förtextdesigner till över 500 filmer mellan 1920–1960. På gästlistan för i år märks bland andra Harriet Andersson, Tim Roth, Christina Schollin och Robert Fux. Även regissören Levan Akin är på plats för en exklusiv förhandsvisning av And Then We Danced, som nyligen valdes ut till Director’s Fortnight under Cannesfestivalen.

Allt som allt bjuder veckan på sju dagar av film, teater, musik, dans och samtal – med en tung gästlista. Fullständigt schema samt biljetter till de olika evenemangen finns ute nu på bergmancenter.se.

Bergmanveckan på Fårö pågår mellan den 24-30 juni. 

Läs även: Gotlands alla tematiserade veckor

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2019.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!