Beerbliotek till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg

16:02 18 Dec 2019

Vi bad det populära göteborgsbryggeriet berätta om vad de tar med sig till mässan och lite till.

De alltid påhittiga bryggarna från Beerbliotek är näst på tur att välkomnas till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg den 15 februari 2020, och vi kunde inte varit gladare för det. Deras färgglada profil och goda smaker gör varje öl till en fröjd och i januari släpper de öl nummer 273, It's 4-way or the highway. Det och mycket mer kommer en kunna få ta del av på Auktionsverket Kulturarena, och vad det är berättade deras marketing manager Madison Simpson om för oss.

Hur startade Beerbliotek?
– Beerbliotek är ett hantverksbryggeri grundat i Göteborg av fyra vänner från olika delar av världen. Vi träffades genom ett kafé som två av oss ägde och kom på en idé. Låt oss brygga öl! Vår bryggarfilosofi är enkel, fortsätt brygga nya öl som vi själva skulle vilja dricka.

Vad ser ni ölmässigt fram emot under 2020?
– 2020 ser riktigt spännande ut. Fler exportmarknader öppnas upp, vilket betyder mer resande till fantastiska ställen i ölets namn! De här resorna leder alltid till nya vänner, nya öl och roliga möten. Självklart är utvecklingen av nya öl alltid en utmaning, och en väldigt trevlig sådan. Att också utöka vårt redan underbara team kommer också att bli väldigt intressant.

Vilken är er favoritöl just nu?
– Wow, bra fråga! Det är väldigt svårt att säga. Vad gäller öl som vi gör så är det troligtvis vårt samarbete med Finback från New York som heter They’re playing our Song. Humlig och levande, den är fantastisk. Om vi tittar på en av våra vänners öl så kan jag aldrig släppa Pivot Pils från O/O här i Göteborg.

Vilka utmaningar står den svenska ölbranschen inför?
– Kvalitet, pålitlighet och konsistens. Vi har sett en liten minskning på marknaden här de senaste 12 månaderna eller så. Delvis på grund av naturligt urval, och delvis på grund av konsumenternas krav på högkvalitativ öl. Svenska bryggerier gör bland det bästa ölet som finns, så för att hålla konsumenten nöjd måste du upprätthålla den kvaliteten.

Vad är det roligaste med att driva ett mikrobryggeri i Sverige idag?
– Från ett Göteborgsperspektiv så är det främst om kamratskapen - det finns mycket respekt här. Människor är alltid villiga att hjälpa varandra och det skapar en fantastisk miljö att utvecklas och och lära sig i.

Vad ser ni mest fram emot på Nöjesguidens ölmässa i Göteborg?
– Att servera färsk öl till folket i vår hemstad! Vi är borta väldigt mycket på festivaler och event överallt. Så det är alltid kul att stanna hemma och ändå få dela med sig av vår öl till människor.

Har ni på Beerbliotek något speciellt som kommer ut under 2020?
– Onekligen. Håll utkik!

Nöjesguidens ölmässa i Göteborg sker den 15 februari på Auktionsverkets Kulturarena. Köp dina biljetter här!

Här hittar du vårt Facebook-evenemang där vi även publicerar alla nyheter om ölmässan.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Odd Island Brewing tillbaka på Nöjesguidens ölmässa i Göteborg

Alla bryggerier är jämlika men vissa bryggerier är mer jämlika än andra. Till exempel Odd Island Brewing som tagit hem utmärkelsen "Bästa bryggeri", framröstat av besökarna på vår ölmässa i Göteborg.

Nu är det snart dags för årets upplaga och självklart är Odd Island med igen. Bäva månde övriga utställare.

Enkät: Amanda Sjölin

Vad utmärker er bland andra bryggerier på marknaden?
– Svår fråga. Utan att låta som att vi är bättre än någon annan så vill jag säga kontinuitet och hög standard. Våra öl smakar alltid bra - smakerna skiljer sig inte mellan olika batcher som jag kan uppleva att det kan göra ibland hos några andra.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Ilse Grøn Krog

Inklämt på långsidan av biografen Kaparen, vid Stigbergstorget, vätter krogen med uteservering mot Sjöfartsmuseets uppdaterade förträdgård.

Signum

Det är en snårig väg att färdas för att ta sig till Thomas Sjögrens nya restaurang. Men det är det värt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!