Den tredje torsdagen i november firar fransmännen sedan 30 år tillbaka årets skörd av Beaujolaisvinet. I år infaller firandet den 16 november, vilket uppmärksammas under en helkväll på Brasserie Balzac.
Torsdagen den 16 november dedikerar krogen således helt och hållet till det unga vinet gjort på blå gamaydruvor, som börjar säljas blott några månader efter skörden.
– Sedan öppningen av Balzac har vi velat uppmärksamma Beaujolaispremiären och nu har vi äntligen gjort slag i saken. Vår ambition är att införa detta som en återkommande tradition och med start i höst bjuder vi in våra gäster att fira med oss, säger Bogdan Monciu på Brasserie Balzac.
Biljetterna till Beaujolaisfestivalen släpps på krogens hemsida den 2 november. Kalaset kostar 395 kronor vilket inkluderar entré, en baguette samt en karaff vin som får fyllas på under kvällen. Det bjuds även på andra delikatesser såsom ostar, kallskuret och ostron.
Brasserie Balzac ligger på Odengatan 26.