Beatles grupprunkande är ingen nyhet

17:01 13 Sep 2018

Dags för ett litet klargörande.

De senaste dagarna har nöjesnyhetsflödet dominerats av en enda nyhet: hur det gick till när Beatles grupprunkade på den tiden de var så unga att de fortfarande hette The Quarrymen. I en färsk supermysig intervju med GQ (där Paul trots att han är 76 år fyllda demonstrerar att han fortfarande "hänger med" genom att berätta att han snappat upp att mikrodosering av LSD är en trend) berättar Paul McCartney att de brukade vara hemma hos John Lennons föräldrar, släcka i taket och onanera i varsin fåtölj. Som runkmaterial ropade de ut namnet på olika kända kvinnor. Favoriten var skådespelerskan Brigitte Bardot. Precis innan de skulle komma ropade John Lennon alltid "Winston Churchill!" för att jävlas med de andra soon to be-beatlarna. 

Problemet är bara att detta inte är någon nyhet. Det finns nämligen återgivet i Philip Normans Paul McCartney-biografi som gavs ut redan 2016. Hittills har jag hållit mig tyst när tidningarna rapporterat om detta som en aldrig förr berättad historia. Men när historien skrivs vill jag stå på rätt sida. Och det gör jag nu. 

Ps. Det var särskilt smärtsamt när Aftonbladet skrev att låten Come together fick en "helt ny innebörd". Som att den sexuella anspelningen aldrig funnits tidigare.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!