Bäst just nu: Scen & Konst

Julia Holst 15:14 30 Apr 2014

 

 

loyal-jesse-greenberg-metro-international-02.jpg
Jesse Greenberg, Metro International/Border Food.
 

Jesse Greenberg: Metro International/Border Food

Galleri Loyal, till och med den 16 maj 

Galleri Loyal kör dubbelutställning där Jesse Greenberg själv ställer ut med Metro International, samt agerar curator för Border Food inkluderande både lokala och inte så lokala förmågor. Oftast brukar jag känna att ju fler kockar desto sämre soppa gällande det mesta, men i detta fall tror jag att det slutar väl. 

 

Sisters Hope: Sisters Academy Nedslag #1

Inkonst, den 10 Maj

Gry Worre Hallberg och Anna Lawaetz verkar i en slags fusion av performance/forskning/aktivism/pedagogik och står bakom Sisters Hope som på Inkonst har dragit ihop en kväll med performance-föreläsning, middag och fest. Enligt Inkonsts egen utsaga vill de under kvällens gång ”aktivera den sinnliga och poetiska närvaron hos deltagarna”. Ändå ball tänker jag. 

 

Lars Englund

Malmö Konsthall, till och med den 15 juni 

Lars Englund gör rent fysiskt men också psykiskt storartade skulpturer, lätta som luft men ändå påtagligt påträngande. På ett sätt finner jag det provocerande att det ofta framhålls att han är autodidakt, men samtidigt kanske en viss kontext krävs för att förstå denne mans storhet.  

 

Tacita Dean: Print Projects

Statens Museum for Kunst i Köpenhamn, till och med den 18 maj 

Jag älskar Tacita Deans drömska, lätt surrealistiska grepp på verkligheten och har sedan min upptäckt av henne aldrig slutat förundras. Sista shout out innan utställningen tar slut! Ta tillfället i akt!

 

Vassil Simittchiev: Dokumentationer och sketcher 1979–2012 

Moderna Museet, till och med den 25 Maj 

Simmitchiev är den smått genialiske forna Konstfackprofessorn som under tre dygn 1985 täckte hela Hjälmarekajen i Malmö med glas för att sedan låta två lastbilar lättjefullt krossa det. Moderna Museet har samlat ihop en bunt dokumentationer från Simittchievs performance som de nu ställer ut. Lysande. 

 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2014.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!