Bäst just nu – litteratur januari 2019

10:37 21 Jan 2019

Nöjesguidens litteraturredaktör Elsa Stålner listar den bästa litteraturen just nu. 

Minns du? 
Alice Staffan Beckman
Norstedts

AnnaBelle har drabbats av demens och genom berättelsen om AnnaBelles liv försöker hennes älskade Alice att återuppväcka minnen från förr. En mjuk och fin beskrivning av en människa som uppenbarligen spelat en väldigt stor roll i författarens liv och som känns ärligt återberättad på ett sätt som berör. Det här är en bok som egentligen inte är skriven för andra läsare än AnnaBelle, det är ingen roman i klassisk mening och det är kanske det som gör den lite extra intressant.

Au Pair
Cecilia Hansson
Natur & Kultur

Som 19-åring är Cecilia au pair i Wien. Platsen och det som hände där fortsätter att påverka henne genom livet och hon återvänder till Wien flera gånger. Hon minns tyskaläraren som hon blev kär i och hon minns sökandet efter en identitet och en kreativitet. Hon ser tillbaka på sitt liv med Wien som scen. En memoar som det är lätt att känna igen sig i och som är spännande i sitt undersökande efter vad och vem som påverkar oss på djupet.

Nuckan
Malin Lindroth
Norstedts

En självutlämnande bok om den ofrivilliga ensamheten. Om att vara vuxen och leva ensam. Barnlös. Om att inte ha valt det själv men att samtidigt vilja äga ordet: nucka. Malin Lindroth analyserar ordet nucka och vilken innebörd det haft genom tiderna. Samtidigt analyserar hon sig själv och hur andra ser på hennes situation. Modigt och tänkvärt!

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2019.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!