Restaurang vRå. Foto: Clarion Hotel Post.

Bäst just nu: Krog, Göteborg, november 2015

13:49 2 Nov 2015

Det finns få saker som gör hösten så uthärdlig som riktigt bra mat. Följande krogar kan du lita på i Göteborgsrusket.

1. Bekk
Linnégatan 68
Någon gång i november öppnar Bekk dörrarna för första gången. Bakom krogen står krögare från Bhoga samt The Rover och Ölrepubliken. Menyn kommer till stor del vara vegetarisk, och kökschef är ingen mindre än Måns Backlund, som senast kommer från Upper House.
Öppet: Saknas information i skrivande stund.


2. Restaurang vRå
Drottningtorget 10, tel 61 90 60, restaurangvra.se
Den 3-4 november gästas Frida Ronges next level sushi-ställe av ingen mindre Saori Ichihara. Passa på att äta en svensk-japansk meny signerad bronsmedaljören i Årets Kock 2015.
Öppet: tis–lör 17.30–22.00

3. Bocado
Kaserntorget 11A, tel 13 84 83, bocado.se
Göteborgare är inte bortskämda med bra pintxos och så – poff! – dyker Bocado upp och gör livet lättare för den som cravear grymt bra spansk middag.
Öppet: mån-tis 11–14, ons-fre 11–14 samt 17–23, lör 17–23


4. Saray
Alekärrsgatan 8-10, tel 48 98 00, restaurangsaray.kvartersmenyn.se
Ja, en av Göteborgs roligaste restaurangupplevelser serveras med utsikt över parkeringsplatsen tillhörande Willys Gamlestan. Kolgrill att bygga en jättegod dröm på!
Öppet: mån–fre 11–22, lör–sön 10–22

5. The Barn
Kyrkogatan 11, tel 352 49 49, thebarn.se
Inte bara Årets Spritkrog, The Barn har också vad som mycket väl kan vara stans bästa burgare. För att inte tala om sötpotatisfries.
Öppet: tis 17.30–23, ons-tor 17–23, fre 16–00, lör 14–01, sön 14–23.


6. Al Habesha
Brahegatan 1,  tel 21 20 80, alhabesharestaurang.se
Denna familjeägda etiopiska krog är ytterligare en anledning att bege sig mot Gamlestan när magen kurrar.
Öppet: mån-tors 11–21, fre 11–23, lör 13–23, sön 13–21

7. SK Mat & Människor
Johannebergsgatan 24, tel 81 25 80, skmat.se
Ska du äta Michelinbelönat i Göteborg är det en mycket god idé att besöka denna enstjärniga krog. Ett par steg upp från systerkrogarna Toso, Mr P och Bar Himmel, både kvalitet- och prismässigt.
Öppet: mån-tors från 17.30, fre-lör från 17

8. Supper
Stora Teatern, tel 13 04 05, supper.se
Sen någon månad tillbaka finns inte Supper bara i Stockholm och på Gotland, utan också i Göteborg. Låter sydamerikanskt käk lockande? Marsch mot Stora Teatern!
Öppet: tis- lör 17–sent.

9. Restaurang Fatima
Oskarsgatan 4, tel 425205 restaurangfatima.se
Detta är bara en påminnelse om att marockanska Restaurang Fatima fortfarande är hur bra som helst. Middag kräver lite extra fix, som obligatorisk bordsbokning och avsmakningsmeny, men du kommer inte ångra dig.
Öppet: tis–fre 11.30–18.00, lör 13–17

10. Pixbar
Grönsakstorget, pixbar.se
Där gamla goda reggaegatuköket en gång stod har nu två containerliknande glaskuber slagit rot – och i dem huserar Pixbar. På menyn står pintxos och cocktails med streetart som sideorder.
Öppet: mån-tors 17–01, fre-lör 16–00

 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!