Bäst just nu: Konst

Julia Holst 15:25 27 May 2015

emeliesandstroem_2014_utan_titel_554.jpg

We Will Push the Ship From Shore and Let It Drift Toward the Darkest of Oceans – Malmö Konsthögskola gästar Malmö Konstmuseum 
Malmö Konstmuseum, den 5 juni–30 augusti
Under ledning av professorerna Joachim Koester, Emily Wardill och Gertrud Sandqvist (även rektor för Malmö Konsthögskola) gästar Malmö Konsthögskolas avgångsstudenter från masterprogrammet i fri konst under sommarmånaderna Malmö Konstmuseum. Utställningen visar ett brett spektra av uttryck och teknik inom skulptur, filmkonst och måleri. Under dess gång kommer även ett antal performances och föredrag ta plats. I samband med utställningen visas också tre projekt från programmet Critical and pedagogical studies (Malmö Konsthögskola). Det vill säga, en matig och förmodligen väldigt intressant utställning. 

Andreas Kurtsson – Art and Musics 
Krets, den 9 maj–7 juni
Andreas Kurtsson är en mångsysslare av rang och har under åren, utöver att vara konstnär, hunnit med allt från att ge ut musik under aliaset All Spec Kit till att under flera år vara medlem i redaktionen för ljudkonstmagasinet Laika. I grunden är han utbildad vid Umeå Konsthögskola och i sitt konstnärskap intresserar han sig för den mänskliga upplevelsen av vardagliga fenomen. Utställningen på Krets handlar om musik ur ett konstnärligt perspektiv komprimerat till dess essens vilket resulteras och presenteras genom en kortfilm, något ljudverk, ett par uppförstorade överkörda skivor och ett tält. Jag tror ni behöver ta en sväng om galleriet för att förstå vad jag snackar om, men det blir nog bra ska ni se. 

Lara Favaretto – We All Fall Down 
Glypoteket, den 26 mars–14 juni
Med hjälp av 1 500 kilo konfetti gör den internationellt erkända Lara Favaretto sin första soloutställning någonsin i Danmark på Glypoteket. Installationen är ett rum med glasväggar och fyra industrifläktar som långsamt blåser runt en stor kvantitet av färgad konfetti. Konfettin rör sig konstant av vinden fläktarna genererar och skapar ett ständigt föränderligt landskap utan början eller slut. Installationen tar plats bland Glypotekets kollektion av skulptur och skapar en förtrollande atmosfär där det beständiga i skulpturen möter det flytande föränderliga i Favarettos verk.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2015.