Bäst filmer i september 2018

12:12 20 Sep 2018

A prayer before dawn
Den verklighetsbaserade historien om Billy Dawns helvetiska kamp för överlevnad i Thailands tuffaste fängelse har pressat de filmiska förutsättningarna till bristningsgränsen, med en rå autenticitet som bara delvis beror på att delar av casten är riktiga interner.

RBG
Hur domaren Ruth Bader Ginsburg lyckades bli en popkulturell ikon med hjältestatus övergår nog de flestas förstånd men icke desto mindre är den hoppingivande filmen ett välbehövligt lyckopiller såhär i politiska depressionstider.

Smärtan
Adaptionen på Marguerite Duras självbiografiska roman tar dig rakt in i smärtpunktens epicentrum. Ingen lättviktare precis, men i belöning får du desto mer insikt i det fängslande tillståndet av ovisshet, olidlig längtan och de meningslösa krigens offer.

Trädgårdsfesten
Bara ett halvår efter att Jean-Pierre Bacri spelade huvudpersonen Max i En oväntad vänskap-duons film C’est la vie har han själv skrivit manus till en (nästan löjligt) snarlik film, som bortom skratten låter ana en intressant tematik om identitet och familjenormer.  

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!