Bar Montan öppnar matsalen

10:52 28 Feb 2024

Den lilla vinbistron i Slakthusområdet kompletteras med ett matsalsrum. 

Sedan förra våren har Bar Montan försett Slakthusområdet med mat och vin. Från och med den 13 mars kommer krogen att kunna göra det i betydligt större skala, då den kompletteras med ett matsalsrum i den intilliggande gamla slakthallen från 1912.
– Det är så här vi alltid har sett framför oss Bar Montan. Ett rum för det klassiska dinerandet, med vita dukar och fint porslin, men också ett möte mellan olika energier och atmosfär, som varken känns strikt eller slappt utan bara självklart och utan provocerande notor, säger Öner Kulbay som äger och driver krogen tillsammans med Johan Montan Ahlgren och köksmästaren Max Duhs.

Totalt kommer det efter öppningen att finnas rum för 72 sittande gäster samtidigt, med 36 platser i matsalen och 26 plus tio drop-in i bardelen.
– Matsalen bjuder på rymd och wow-känsla med sina sex meter i tak. Det är en helt unik lokal – monumental men intim, mjuk och hård på samma gång. Baren behåller sin identitet och blir en stimmigare bakficka med trångt mellan borden. Vi hoppas att man ska vilja röra sig mellan rummen, oavsett i vilket av dem man börjar eller slutar, fortsätter Öner Kulbay.

Bar Montan har öppet onsdag till söndag från 16:00. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!