B.A.R byter koncept – lagom till 5-årsjubileet

12:14 14 Sep 2017

Den populära Malmörestaurangen står inför en rad förändringar i höst.

B.A.R har varit en favorit hos oss på Nöjesguiden så länge vi kan minnas. I oktober firar Davidshallskrogen 5 år i sin nuvarande regi, och då passar ägarduon Besnik Gashi och Robert Jakobsson på att ändra om konceptet en aning.

– På sistone har vi känt att vi vill göra något nytt. Vi behöver lite mer energi, om vi säger så. Tidigare har vi varit kända för vår nynordiska mat, men nu kommer vi att ta ut svängarna mer mot det europeiska köket, berättar Besnik Gashi.

Vad kommer detta innebära i matväg?
– Att vi inte kommer att fokusera lika mycket på tekniker, utan att vi kör på lite mer comfort food. Tänk griskind med potatispuré, buljong och lite tryffel på. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.

En av de främsta anledningarna till att Besnik Gashi och Robert Jakobsson nu väljer att frångå den "teknikbaserade" matlagningen på B.A.R är för att särskilja krogen från deras andra satsning, Bord 13.

– Vi kommer att fortsätta utveckla Bord 13 i samma stil som vi redan kör där, medan vi samtidigt vill etablera B.A.R som mer av en kvarterskrog. Här ska vi inte behöva stå och jobba på en rätt i 3 veckor för att till slut känna att den ändå inte är bra nog. Nu ska det bara vara riktigt god mat, punkt slut, säger Besnik Gashi.

I nuläget testar man så sakteliga fram menyn. Planen är att det nya konceptet ska träda i kraft från och med den 1 oktober.

Prismässigt ligger B.A.R fortfarande kvar i ungefär samma skikt som tidigare. Den kommande sjurättersmenyn med fyra "family style"-betonade serveringar kommer att kosta 450 kronor. För den som bara är sugen på ett glas vin och någon enstaka rätt kommer samtliga alternativ på menyn dessutom att finnas tillgängliga à la carte i mellanrättsstorlekar.

För att folk ska få upp ögonen för förändringarna på B.A.R bjuder de in till en provsmakningsfest lördagen den 7 oktober. I mån av plats får man då chansen att pröva igenom de nya rätterna till ett kraftigt rabatterat pris.

– Vi ger våra gäster möjligheten att för 200 kronor testa hela sjurättersmenyn. För ytterligare 200 kronor får man ett matchande vinpaket framtaget av vår nära kompanjon Pontus Elofsson från Rosforth & Rosforth, avslöjar Besnik Gashi.

Bordsbokning till festen den 7 oktober sker på antingen 040-17 01 75 eller info@barmalmo.se.

Läs även: "KROGRECENSION: Bord 13"

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Riket

Förväntningarna på stället, som ägs och drivs av de före detta kockarna från Tempo, är skyhöga.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!