Bánh Mì och bubbelte på nya Vietnamese Sandwiches

16:14 11 Jul 2015
Det står nu klart att det blir vietnamesiskt i lokalen på Engelbrektsgatan där Korvdeli huserat tills nyligen.
 
Tommy Nguyen har tidigare drivit Chili Thai på Amiralsgatan, men första veckan i augusti öppnar han Malmös första krog med fokus på Bánh Mì, de vietnamesiska baguettemackor som blivit så populära i Sverige på senare år. Just nu pågår renoveringarna för fullt. Lokalen ska hålla öppet till nio på kvällen och kommer att ha runt trettio sittplatser och en uteservering. Baguetterna kommer att serveras i olika utföranden och till det blir det bubbelte och vietnamesiskt kaffe.
 
Behöver du fler krogtips i sommarvärmen? Hitta rätt med vår lista över månadens bästa Malmökrogar.
Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Bánh mì for dummies

I en text på Times hemsida från slutet av förra året berättade Josh Ozersky vad vi kommer att äta under 2012. Bland dim sum, yuzu och hantverksmässigt äkta pizzor fick vi lära känna Bánh mì; en smörgås för de som inte gillar att sväva ut och äta främmande saker, men gärna vill framstå som världsvana. Krispigt och luftigt bröd, grönsaker, hoisinsås, majonnäs och gärna något protein som bökat i jord och sagt nöff. Jag kilar ner på Björns bar för att träffa Andréas Palm som är kock där, och pappa till den Bánh mì som just nu är kronjuvelen på deras alltid lika förträffliga menyer. Väl där får jag en historielektion och en av de absolut bästa mackorna jag någonsin ätit.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.