Foto: Bamse Live.

Bamse förlorar tvist mot bar

16:39 7 Nov 2018

Shotluckan får sälja dunderhonung. 

Trots otaliga meningsskiljaktligheter mellan barkedjan Shotluckan och Bamsesförlaget får baren med inriktning på shottar nu servera dunderhonung. Redan i september uppmärksammade Dagens media att ett ärende mot namnförslaget låg hos Patent- och registreringsverket, nu står det som sagt klart att Bamse dessvärre har förlorat: Patent- och registreringsverket anser inte att "dunderhonung" är ett tillräckligt välkänt varumärke. 

– Eftersom Bamse och hans värld riktar sig mot barn tycker Bamseförlaget att det är särskilt vilseledande och fel att namnet "Dunderhonung"används på sprit, sade varumärkesjuristen Lars Thyresson, i september, till Dagens media. 

Och, det är just det som Bamses egna förlag vänder sig emot. 
– Kopplingen till sprit är olämplig, som vi ser det. Det gör det här lite värre, säger Bamseförlagets vd Ola Andréasson till Nyhetsbyrån Siren.

Baren har för sin del sagt att dunderhonungen de serverar inte är ett varumärke som vänder sig till barn, utan är avsett att användas för spritdrycker och att det därför inte finns någon risk för förväxling. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Bang Matbar

Hål-i-väggenhaket är både en bar och restaurang med fullt av folk när Nöjesguiden stiger in.

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Mestiza

På Skanstorget ligger restaurang Mestiza som, med sina sydamerikanska och spanska smaker, är en medelsvenssons våta dröm.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!