Även Debaser Strand kan tvingas stänga

10:42 22 May 2019

Debaser Strand har fått kontraktet uppsagt för lokalen i Hornstull.

Debaser har redan tvingats lägga ner sina verksamheter vid Medis och Slussen. Nu är den sista utposten Debaser Strand i fara. 

"Efter en historik av att bli uppsagda av vår kommunala hyresvärd Fastighets och saluhallskontoret (FSK) trodde vi att vi var klara med att argumentera för vår överlevnad med Stockholms Stad. Tyvärr hade vi fel. Ännu en gång är vi nu uppsagda för avflyttning när vårt nuvarande kontrakt går ut den 30 sep 2020", skriver vd:n Annelie Telford i ett pressmeddelande.

Anledningen är att gatubiten som utgör Debaser Strands tak behöver tillsyn för renovering.

"Vi har sökt vår hyresvärd FSK sedan augusti 2018 för att teckna nytt hyreskontrakt att gälla efter vårt nuvarande kontrakt har löpt ut, för att kunna planera vår verksamhet framåt. Under april fick vi till sist telefonledes veta av FSK att vi kommer att sägas upp för avflyttning och att detta beror på att Trafikkontoret behöver komma åt lokalen för att kontrollera taket/vägbanan", skriver Annie Telford i pressmeddelandet.

Nu har Trafikkontoret gått med på att inspektera taket innan Debaser tvingas lämna lokalen. I pressmeddelandet skriver Annelie Telford att hon hoppas att informationen som framkommer vid inspektionen ska få hyresvärden att ändra sitt beslut.

Läs även: Debaser efter Medis.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!