Att vilja ha sex men vara obekväm i sin kropp – del 2 av Pearl of Africa

11:54 24 Apr 2015

“And then they claim it’s a human right. No, for goodness sake, it’s a human wrong!”

When Love Overcomes Fear inleds med en anonym kvinna som argumenterar för Ugandas hårda represssion av QTBH-personer, den som tvingade Cleopatra Kambugu på flykt till Kenya. I andra avsnittet fokuserar filmen mer på Cleos förhållande med sin pojkvän Nelson.

Hon berättar om hur svårt det är att ha ett förhållande, att vilja ha sex, när man inte är bekväm med sin kropp. När hon har sex i sina drömmar berättar hon att hon har sex som vilken ciskvinna som helst, och att hon längtar tills hon kan göra det i verkligheten också.

Att genomgå genitalierekonstruktion är inte något alla transkvinnor vill eller behöver. Men av de som behöver det har förmodligen bara en bråkdel världen runt den ekonomiska möjligheten, i de länder där kirurger ens finns.

I USA är möjligheten främst beroende av att man själv kan finansiera sin operation, om man inte har sån tur att man lever i rätt stat, har rätt jobb och rätt sjukförsäkring. Väldigt få har samma möjligheter som svenska transpersoner att få en statligt subventionerad operation. För den som behöver det kan ett sexliv innan vara alltifrån svårt till ångestfyllt eller alldeles omöjligt. Cleo är en av dem vars förutsättningar är sämst, och The Pearl Of Africa
samlar in bidrag för att finansiera hennes resa till Thailand för att genomgå kirurgin.

 

Se första avsnittet och läs Maria Ramnehills text om hur homosexuella och transpersoner blandas ihop. Alla avsnitt finns här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner