Saplas gamla lokal där snart Plan B öppnar baren Krøl.

Att hålla koll på i Malmös krogdjungel

13:56 26 Apr 2023

Saker och ting börjar röra sig. Bokstavligt talat.

Körsbärsblommorna nere vid Malmö central står i blom, Friisgatan har blivit gågata och Ribban börjar lukta unken tång – jag vågar därför påstå att sommaren står på glänt! Med lite varmare väder börjar det också hända saker och ting på Malmös gator. Här listas några av ställena du borde hålla koll på, som både har öppnat och som vi fortfarande väntar på ska slå upp sina portar. 

Krøl 
Ängelholmsgatan 11
Få är det som har missat att ”rocklubben” Plan B har tagit över Saplas gamla lokaler på Möllan. Baren har fått namnet Krøl. Konstigt namn kanske, men det är en hommage till musikern Mike Krol, som även designat baren, och det danska ø:et. Här kommer det servas dansk øl i en miljö som är inspirerad av det brittiska tv-programmet Ready Steady Go! Och modskulturen. Dessvärre är öppningsdatumet ännu inte officiellt men bra kommer det säkerligen att bli! 

Gaji
Engelbrektsgatan 2

Alla bra restauranger måste ha en bakficka och det är precis vad man kan säga att Gaji är till Namu. Vägg i vägg med Namu på Engelbrektsgatan har nämligen Jennie Walldén öppnat en asiatisk cocktailbar med influenser från Tokyo, Singapore och Seoul. Glöm drinkparaplyer här serveras det snygga och stilrena drinkar i en vad jag skulle våga kalla rätt sexig miljö. 

Buccan 
Norra Vallgatan 78
Maya stängde ner och Buccan öppnade. I Pink Head HQ:s gamla lokal på Norra Vallgatan har Buccan flyttat in. Här serveras det fisk, skaldjur och något litet från land som ackompanjeras av viner i både klassiska och moderna snitt. Med tanke på hur uppskattat Maya var kan det absolut inte gå fel på Buccan! 

Lillasyster Mastio 
Dag Hammarskjölds torg 4 / Bjärred centrum. 
Under sommaren förväntas Sandra Mastio flytta in på två olika ställen. Det första är på Malmö Lives tak och det andra stället är i Bjärred. De båda ställena kan ses som småsyskon till Mastio i Limhamn och går därför under namnet Lillasyster Mastio Bjärred respektive Lillasyster Mastio The Terrace. Här kommer det serveras pizzor hela dagen lång! 

Basement 
Södra Förstadsgatan 3
Under 2015 stängde Basement café ner på Gamla Väster. Efter lämnades det perfekta solläget mitt i Malmös centrum. Nu åtta år senare återuppstår det gamla stammisstället. Denna gång är det gågatan som blir platsen. Så fort alkoholtillståndet är satt får Malmö tillbaka sitt älskade Basement! 

Fir vinbar
Karlshamnsgatan 5
Mer vin åt folket! En av Malmös finaste gator blir med vinbar när Fir öppnar upp portarna. Redan i mars bjöds allmänheten in i byggkaoset för en spelning men än är inte omvandlingen från ett livs till en vinbar helt klar. Bakom satsningen hittar vi grundaren till grannkaféet Flax, Buddha Bowett, och kaféets gamla stammis Mark Schorah.

Sing Sing 
Östra Förstadsgatan 25
Tänk att blanda Azalee med Dubbeldubbel – där har du Sing Sing! Karaokekedjan från Göteborg ska nu göra sig ett namn i Malmö och öppnar upp i den tidigare Kinakrogen på Östra Förstadsgatan. Om fallet är att du är en av dem som börjar tröttna på att bara sitta på bar och snacka hela kvällen, så är Sing Sing stället för dig. 

Uggla kaffebar 
Sankt Knuts torg 16 
En av Nöjesguidens grundare Ajje Ljungberg har sålt Uggla Kaffebar och den nya ägaren är Noirs barista Imran Khan. Mycket kommer vara sig likt inne på kaffebaren vid Sankt Knuts torg men här vill den nya ägaren även starta en skola med fokus på just kaffe. Ägarbytet planeras ske i maj.
Öppet: Mån-fre 9-17, Lör-sön 10-16

Kava
Göran Olsgatan 1

Ostron, bubbel, brunch och vin. Kava är andra vinbaren på denna lista men här ser upplägget lite annorlunda. Kava har öppet för den morgonpigga och den AW-sugna. Det menas att om ditt sällskap inte kan bestämma sig för att ses på ett glas vin eller en kaffe är Kava stället för er. Ibland bjuds det även på jazzbrunch! 
Öppet: Mån-tis 8-17, Ons-fre 8-19, Lör 11-17

 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.