Stuten Boris ska bli 800 burgare som serveras mellan den 14-16 maj.
Tillsammans med mästerstyckaren Christian Bauer och kobonden Johnny Johansson gör Gastrologik sin tolning av en hamburgeria. Mellan den 14-16 maj serveras 800 burgare för takeaway.
Burgaren omsluts med ett hamburgerbröd bakat på Ölandsvete och Vårvete, och piffas med hemlagad ketchup, kryddad med tomatgarum från hösten 2020. Till detta adderas en majonnäs med generösa mängder rostat biffett, senap och sist men inte minst en fermenterad sås på rostade kycklingvingar. Kreationen kostar 185 kronor och då ingår även pompa.
Enklaste sättet att få sätta tänderna i ett exemplar av dessa är att både förbeställa och betala hamburgaren direkt via restaurangens hemsida, men du som vill kan även beställa över disk på plats.
Öppet: Fredag 11:30–14:00 samt 16–22, Lördag 15–22 samt Söndag från 13–slut.