Ät som de gör på film

Redaktion 12:48 20 Oct 2021

Restaurang Mathias Dahlgren lanserar ett nytt mat- och filmkoncept - Taste the Scene - och bjuder in till en kulinarisk resa och filmupplevelse utöver det vanliga.

Konceptet innebär att film- och matfantaster beställer hem en Taste the Scene-låda och från soffan får uppleva gastronomiska tolkningar av filmscener samtidigt som filmen rullar.

Bakom idén står event- och konceptutvecklaren Malin Berggren Lundell och Mathias Dahlgren som driver restaurang Matbaren och vegetariska Rutabaga. Stjärnkocken med team vill bjuda på en interaktiv smakupplevelse framtagen av Oskar Pettersson som arbetat tillsammans med Dahlgren i över 14 år.  

– Som kock vet man att en bra matupplevelse handlar om mer än bara smak och du experimenterar alltid för att hitta nya vägar, säger Mathias Dahlgren i pressmeddelandet.

Hur funkar det? Genom Taste the Scene beställer den mat- och filmintresserade hem en utvald film från SF Anytime och till den får man en kurerad avsmakningsmeny med nio rätter i kanapéstorlek samt två drycker som är gastronomiskt tolkade efter specifika scener i filmen. I takt med filmen informerar en ”Vimeo Audio Guide” om när det är dags att öppna och smaka på de olika rätterna. Först på tur är cuisine française och 00-talets klassiker Amelie från Montmartre.

– Inspirationen är hämtad från London och New York, där matscenen är under konstant utveckling, säger Malin Berggren Lundell i pressmeddelandet. Svenskar älskar att uppleva nya saker och ganska fort efter att jag flyttade hem till Stockholm märkte jag att det fanns ett stort behov av nya upplevelser som utformas efter människors intresse och livsstil.

Hemmaupplevelsen finns att få hemlevererad från och med den 29 oktober och fyra fredagar framåt. Beställningen läggs via hemsidan www.tastethescene.com. Upplevelsen är till att börja med tillgänglig för personer i Stockholmsområdet. Taste the Scene kommer även att kunna upplevas på plats under olika event.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!