Årets Kock-skvaller och prinsesstårta på Bar Doma

19:39 23 Sep 2022

Just när Årets Kock-efterfesten städats undan är det dags för ny bjudning i den färgglada källaren. Bar Doma på Nybrogatan 48 fyller ett jordsnurr och det firas hela lördagen.

Har man aldrig varit på Bar Doma är det lätt att bli vimmelkantig på vägen dit genom den sluttande slingriga gången från gatuplan. Inte på grund av höjdskillnaden utan av intryck. Väggarna är fyllda med udda konst, neonlampor och monterade småbord för väntande gäster. När moderrestaurangen Doma är fullsatt är tanken att Bar Doma med närmare 90 sittplatser alltid kan erbjuda en ledig hörna för såväl kompisgäng och stammisar som hungriga nattsuddare.

biggy_x_doma-10-1.jpeg

Baren har varit öppen i ett år och ingenting blev såklart som det var tänkt. Inredningen är inte rå och industriell utan ett smakfullt sammelsurium av lekfulla lösningar, specialgjorda möbler, utsågade vägghål, blommiga stuckaturer, godisvagn och vinrum. Kan det vara Stockholms mest instagramvänliga restauranglokal?
– Både jag och Viktor är superhorders. Det mesta här inne kommer från något av våra tre Shurgardförråd, säger Tea Malmegård som med Viktor Lejon utgör ena halvan i krögarparet bakom Doma.

Kvar finns hur som helst inte ett spår av den tidigare mattbutiken som låg här. Inte heller bageriet eller Jujutsu-klubben som också haft historia i lokalen. Lördagen den 24 september firas barens födelsedag med en heldagsfest.

– Från tidig lunch till sen kväll byter DJ:s av varandra. Utöver vår vanliga mat serveras Bangers by Bar Doma, en meny i fyra serveringar: tryffeltoast, stracciatella, frasig vaktel och miniprinsesstårta. Det är en hyllning till årets best sellers, säger Tea.

Tea var tillsammans med Thomas Sjögren programledare för Årets Kock den 15 september. Efter den känslomässiga finalen i annexet där Jessie Sommaström kammade hem segern styrdes kosan till Nybrogatan för efterfest.
– Alla grät vid prisutdelningen. Prins Carl Philip grät, Myllymäki grät. De andra tävlande var också rörda över att Jessie vann. Det var mycket som var stort. Hon är den första kvinnan på över trettio år, den äldsta vinnaren någonsin och fick typ det bästa scoret ever i Årets Kocks historia. Efter det kände alla att "aaah, nu måste vi kliva på det".

Upplslutningen till efterfesten sägs enligt källa ha mångdubblats och huvudsponsorn Arla ska enligt utsago ringt både Spy Bar och Tjalans dagen därpå för att jaga rätt på "förlorade föremål" som festfolket förlorat i dimman. Alla som någon gång festat med kockar betvivlar inte detta.

Har man aldrig varit på Bar Doma är det lätt att bli vimmelkantig på vägen därifrån. Inte på grund av alla intryck utan för att man troligen uppnått en perfekt fylla.

 

biggy_x_doma-24.jpeg

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!