Årets klubb blir Årets initiativ

11:09 2 Dec 2020

Organisationen SAMI instiftar ett nytt pris för att lyfta verksamheter som på olika sätt hållit musiken vid liv i år. Det ersätter priset för Årets klubb.  

Vanligtvis brukar SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorginisation) dela ut ett pris för Årets Klubb – priset går till den klubb som spelat den bästa musiken det gågna året. Men i år blir det inte lika enkelt att dela ut, när Sveriges klubbar tvingats stänga eller skala ner verksamheten. Därför har SAMI instiftat ett nytt pris – Årets Initativ. Priset ämnar att lyfta verksamheter som arbetat för att hålla musikbranchen vid liv, trots att ingen kunnat spela live för en större publik sedan i mars. 

Organisationen vill lyfta de restauranger, barer och nattklubbar som på olika sätt försökt hålla musiken levande under de rådande omständigheterna. De lyfter streamade konserter och digitala musikquiz som exempel. Vanligtvis är det publiken och besökarna som själva nominerar bidrag till priset. Så är det även i år. Nu är det alltså möjligt att skicka in egna förslag till SAMI på deras hemsida

Vinnaren utses av en jurry och presenteras i början av 2021. 

 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!