Årets bästa musikvideos 2019

00:00 5 Dec 2019
Det tredje året för Sophie Winbergs videolista ger oss den första svensken på toppen. Samt japansk animation, amerikansk politik, #fitnessinspo(usch) och biltvättar såklart. 
 
1. Tove Lo - Glad He's Gone
Den här grammy-nominerade videon har allt. Det är rolig, nytänkande och galet snygg. Jag skulle tippa att den (tyvärr) förlorar grammyn till FKA Twigs gymnastiserande, men står fast vid att det här är årets bästa video. 
 
2. Powder - New Tribe
Nyss hemkommen från Konstfacks julmarknad kan jag konstatera att japanska animationsstudion AC-bu gör vad varje svensk konstskoleelev önskar att de gjorde just nu.
 
3. Mark Ronson featuring Lykke Li - Late Night Feelings
Ibland när jag är ensam hemma kan jag känna “uh oh, jag kommer bli melankolisk vilken sekund som helst”. Årets bästa låt (don’t @ me) har en lika underbar video som fångar exakt detta ögonblick, och vad som skulle hända om man dealade med det på ett mer glamoröst sätt än att bara lägga sig på sängen och lyssna på Harry Potter på ljudbok.  
 
4. Tyler the Creator - A Boy Is A Gun
Tyler och hans hjälmfrisyr är i italien med en Thimothée Chalamet stand-in och det är perfekt.
5. Robyn - Ever Again
Det hetaste som hände 2019 var Robyn och hennes mickstativ till ljudet av vad som måste vara en outgiven Prince-låt.
 
6. Tyler the Creator - Earfquake
I en video som doftar Jay Z 2017 jobbar Tracee Ellis Ross på public service och kallar Tylers Sia-peruk för the friendliest hair i've ever seen. 
 
7. Normani - Motivation 
Ska man släppa en debut-video som är en homage till ens ikoner hjälper det såklart att visa att man kan hålla jämna steg med vilken Beyoncé, Britney Spears, Ciara, Ashanti, eller JLo som helst. Bara hennes basket-trix med rumpan är värt den här list-platsen. 
 
8. FKA Twigs - Cellophane
Twigs i den här videon fungerar precis som Teyana Taylor gjorde i videon till Fade, som en påminnelse om att jag kanske borde gå till gymet ibland.
 
9. Lizzo - Juice
Ibland är allt du behöver en karismatisk artist och en vintage-pastisch. Case in point:
 
10. Haim - Now I'm In It
Paul Thomas Anderson fortsätter styra Haim-skeppet och systrarna fortsätter stampa fram på Los Angeles gator. Denna gång tacklar de depression med en symbolisk biltvätt och det fortsätter vara underbart.
 
11. Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus - Old Town Road (Remix)
Vid det här laget har vi alla gått vidare från det här spektaklet, men det vore orätt att inte inkludera det i en årssammanfattning. Vida ansedd som starten på The Yehaw Agenda svepte den planeten 2019. 
 
12. Solange - Almeda
För Solanges artisteri har bildmediet blivit nästan lika viktigt som musiken. Till senaste plattan släpptes en kortfilm, ur vilken vi här får ett smakprov. 
 
13. Gary Clark, Jr. - This Land
En tronföljare till den politiska kritik (tänk Lemonade och This is America) som dominerat listorna på senare år. Gary Clark, Jr. lyckades bli grammynominerad - flaggbränning till trots.
14. Billie Eilish - All the Good Girls Go to Hell
Den här listplatsen är egentligen utbytbar med flera andra titlar ur den stilbildande tonåringens videobibliotek. Viktigast är hur hon med sitt genomtänkta visuella bildspråk perfekt kompletterar sin musik. 
 
15. A$AP Rocky - Kids Turned Out Fine
Rocky håller med stora steg på att etablera sig som ett ett av de mest instressanta namnen i videovärlden. Detta är inget undantag. 
 
16. Orville Peck - Dead of Night
Så sexig stämning.
 
17. Billie Eilish - You Should See Me in A Crown
Den andra japanska animationen (trendspaning!) på topplistan kommer från artisten Takashi Murakami.
 
18. Kanye West - Follow God
Den här videon bara snygg. Det, samt en cameo av West pappa, räcker gott och väl.
 
19. The Killers - Land of the Free
Spike Lee må ha dokumenterat Amerikanska rasrelationer i decennier nu, men han har inga planer på att sluta. Här tar han sig an gränskonflikten till tonerna av The Killers.
 
20. Harry Styles - Lights Up

För att alla verk som tar bisexualitet till de stora massorna förtjänar en klapp på axeln. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner