Är det mitt fel att man inte får ha "mjukisbyxor" på krogen i Stockholm?

13:54 15 Jan 2018

Frasse Levinsson är rädd att han råkade ändra något avgörande i historien när han åkte tillbaka i tiden.

För ett par veckor sedan besökte jag Örebro. Det var en resa som bjöd på många nya intryck: husen med gräs på taket, doften av tjära och kolmila och ljudet av hästhovar mot klappersten. På det stora torget hade man lagt grenar och annat bråte i en stor hög. Mitt i alltihop stod en fastbunden kvinna. En halvmåne av Örebroare stod samlade och tittade på spektaklet. Jag frågade en av dem vad som stod på.
– Det är en häxa. Hon har bekänt att hon har varit i Blåkulla och haft samlag med Satan, svarade hon.

Sedan la en bödel en fackla i bålet till publikens jubel. Jag fick nog och gick därifrån. Min promenad tog mig förbi Örebro slott. På andra sidan vallgraven såg jag knektar rengöra sina vapen och rustningar. Men det var ingenting jag stannade för att titta på. Jag var upprörd efter avrättningen jag just blivit vittne till och behövde något att dricka. 

Därför gick jag till ett värdshus. Men de ville inte släppa in mig. Värdshusvärden pekade på mina Adidasbyxor.
– Du får inte ha mjukisbyxor på dig härinne. Det bryter mot dresscode, sa han.

Jag tittade på hans ben och såg att han bar hosor av läder. Det var ingen poäng med att argumentera. Jag försökte med ett annat värdshus, men det var samma visa där. Efter att ha gått till tre ställen till utan att bli insläppt gav jag upp. Det skulle inte bli någon utekväll i Örebro för mig. Till en början var jag sur. Jag hade ju fått komma in på Spy Bar i Stockholm iförd samma byxor bara ett par dagar tidigare. Men efter att jag fått sova på saken var irritationen som bortblåst. Det hela var ur världen – trodde jag.

Efter Lorentz turnéavslutning på Annexet strax innan jul ville jag ta en öl på Hirschenkeller på Sankt Eriksgatan. Men jag blev nekad i dörren.
– Du får inte ha träningsbyxor på dig här, sa dörrvakten.

Jag skrattade till och gick till en bar på andra sidan gatan där jag blev insläppt utan problem. Men i helgen hände det igen. Jag var på Bar08 på Sveavägen med ett gäng goda vänner när dörrvakten kom fram till mig.
– Nästa gång du kommer hit på en helg lämnar du mjukisbyxorna hemma, sa han.

Då blev jag rädd. Innan min tidsresa till Örebro var det fashion med trackpants i Stockholm. Men nu har två vakter kommit med anmärkningar på mina "mjukisbyxor" under loppet av ett par veckor. Råkade jag ändra någonting avgörande i historien när jag åkte tillbaka i tiden? Det har jag ju sett på film att man absolut inte får göra. Då kan det gå helt åt helvete. 

Läs även: "Så minns vännerna Kåken"

Stad: 
Kategori: 
7 Visa kommentarer (7)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!