Isa.

Är crowdfundade hits framtidens melodi?

07:33 2 Oct 2019

Nu kan du som privatperson investera i kommande låtsläpp. 

Den 2 oktober släpps den nya musiktjänsten Corite. Tjänsten, som backas av bland andra Danny Saucedo, gör det möjligt för vem som helst att investera i artisters kommande verk, för att sedan få en procentsats av framtida streamingintäkter.
– Musikfans kan nu spela en aktiv roll i artistens resa och belönas för det på längre sikt. Vi vill stärka den nya generationen av skapare genom att involvera deras fans på en ny nivå och samtidigt ge dem friheten att behålla full kontroll över sitt arbete, säger Mattias Tengblad som är vd och medgrundare av Corite.

Artisten behåller i praktiken alla rättigheter till sina verk, men väljer hur stor del av den kommersiella intäkten den vill dela med sig av samt till vilket pris. 

Corite - så fungerar det
1. Artisten laddar upp en kampanj inför ett nytt låtsläpp – sätter beskrivning, värdering och procentandel – och publicerar för fansen.
2. Fansen investerar valfritt belopp i kampanjer de tror på och äger därmed en procentsats av låtens framtida streamingintäkter.
3. När musiken streamas får artisterna och fansen betalt samtidigt. 

Corite är grundat av Mattias Tengblad tillsammans med Emil Angervall. De första artisterna ut på plattformen är Albin Johnsén, ISA, Buster Moe, Amanda Alexander och Penthox.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!