Äppelvillan ska locka folk utanför tullarna

13:26 12 Jun 2014

Mer bilder än så här verkar inte finnas från Kvarnholmens byggarbetsplats ännu.

Om du befinner dig på Djurgården och tittar tvärs över vattnet, mot Nacka, ser du Kvarnholmen. En splitterny stadsdel som ska få innefatta bostäder, stora affärer och nu också klubb. Under Bron/Trädgården-gänget har varit framme igen och den här gången ska det nya stället ha noll med Skanstull att göra. Istället vill man skapa en dialog om mångkultur, feminism och jämställdhet - och vad citys osynliga gränser gör med oss. 

Fyra olika klubbar ska få bo in sig de första veckorna och ordna fester med sluttiden 01. Zhala, Anna Uddenberg och Brandy Hannas gamla klubb Donna Scam återuppstår och Revenue lär ju kontraktera några ur Sad/Emotional Boys-rörelsen. 

Äppelvillan, som också kommer med en gammal tennisplan, lummig trädgård och en kärleksstig, ska ha en insida "fylld av dekadenta minnen av föredetta framgångssagor", vilket kan vara ett klassiskt fall av mäklarspråk eller faktiskt visa på hur lämpat huset är för just klubb.  Och det är innanför och utanför de här väggarna som man vill skapa en rolig men smart mötesplats för att visa vårt motstånd mot de bruna och fascistiska vindar som drar fram över Europa. 

Jakob Grandin, Trädgården och Under Brons boss och pappa, tycker sig se ett skifte i den annars innerstanifierade klubbvärlden. 

– Jag hoppas verkligen och ser en stor utmaning i att öppna upp nya möjligheter som bjuder in ett större och bredare Stockholm. Det känns helt rätt i tiden att ta steget över bron och skapa något som kan integreras med verkligheten. Spänningsfaktorn minskar så klart när man behöver göra något by the book och gå från svart klubb till lagligt arrangemang och med det kommer även utmaningar och begränsningar vilket vi får utmana. Vi vill dock hålla kvar i den råa och enkla känsla som bara en tegelvilla och en trädgård kan utmana.

Att Äppelvillan ändå ligger en bit utanför staden, gör inte det att stället blir ännu mer beroende än till exempel Trädgården av det svekfulla sommarvädret? Vad hade krävts för att ni hade satsat på villan ännu mer, med fler datum? 

– Vi har stora planer för denna plats. Men väljer att börja med dessa fyra datum. Solen och vädret är en självklar faktor vilket det är för alla sommarklubbar och givetvis krävs det mer att ta sig ut till Kvarnholmen än svänga in på en bakgård vid Stureplan. Jag kan dock utlova en hel del goa och konstiga grejer som gör det hela värt. Vår egen buss "linje 0" kommer gå från Radio Skanstull via Trädgården och sedan ut till Äppelvillan. Detta blir en smygstart och ett experiment för att sen se hur vi kan utveckla det hela till nästa år. 

Villan fyra första fester:

27 juni - RMH x Baseline presenterar Villafesten 001
28 juni - Makode, Kornél Kovács & Donna Scam
4 juli - Femtastic & Friends
5 juli - Revenue Residence: World Party

Hur man hittar dit? Här kommer behövlig hjälp. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!