Petter Bäcklund vill lära dig äta rätterna du ratade som liten.
Den 21 november anordnar Tjoget och Singleton tillsammans konceptet ANTIANTI, där en meny framtagen av matprofilen Petter Bäcklund paras med whiskeycocktails.
Menyn består av rätter baserade på råvaror många hade svårt för som barn, såsom sill och oliver.
– Bortser man från musik, är det få saker som kan framkalla minnen som smaker och dofter. Och jag tror att alla någon gång upplevt hur dåliga minnen kan framkallas när man känner smaken av en viss råvara. Det kommer bli en spännande utmaning att försöka förändra människors uppfattning om olika råvaror genom en ny och annorlunda presentation, säger Petter Bäcklund.
På samma sätt som vissa råvaror kräver en utvecklad smak visar en undersökning från Kantar Sifo att 6 av 10 i åldrarna 18-22 associerar whisky med "vuxen" och att de inte uppskattade smaken första gången de provade den. Maten kommer därför att paras med whiskeydrinkar komponerade av Tjogets bartenders.
Hela ANTIANTI-menyn bestående av tre smårätter och två cocktails serveras den 21 november mellan 17:30-19:00, och förbokas här.
Läs även: Världens 32:a bästa bar är svensk.