Ännu en uteservering får undantag från rökförbudet

16:37 26 Jun 2019

Här kan du röka i solen i sommar.

Sedan tidigare har Miljöförvaltningen i Stockholms stad godkänt att Trädgården får ha en rökruta. Nu får ännu en uteservering undantag från den nya lagstiftningen. Mosebacke kommer också få ha en rökruta, rapporterar Besöksliv.
– Det finns ett undantag i lagen där man kan tillåta restauranger och andra serveringsställen att ha separata rökrum. Sedan finns det många regler och krav kring detta som måste tas hänsyn till och det är därmed bara enstaka ställen  som kan uppfylla dessa krav, säger Karin Hultman, chef på enheten för inomhusmiljöer till tidningen.

För att en krog eller nattklubb ska få ha en rökruta krävs det att rutan endast utgör en liten del av lokalens yta, att inga gäster ska vara tvungna att passera rutan och att ingen får ta med sig mat eller dryck in i rutan. Nu hoppas fler aktörer på att få tillstånd för rökrutor .
– Vi har fått in förfrågningar från andra ställen där vi har begärt in kompletteringar, bland annat från Stureplansgruppen gällande Gården. Även Slakthuset med anledning av sin takterrass, vi avvaktar kompletteringar och har därför  inte tittat på det ännu, säger Karin Hultman till Besöksliv.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!