Lagom till påsk öppnar Eriks Restauranger sin första nya krog på 25 år. Bakom satsningen står Anna Lallerstedt, som själv bor blott ett par hundra meter ifrån satsningen.
Lokalen på Kungsholmen spänner över 460 kvadratmeter och kommer förutom restaurangen även att rymma en delibar.
– Det här är det största vi gjort på väldigt länge så det känns både spännande och lite läskigt. Jag bor bara hundra meter ifrån och vet att det mest är hamburger- och pizzaställen i området, så det här är något som har saknats, säger Anna Lallerstedt till branschtidningen Besöksliv.
Anna berättar vidare att hon varit på jakt efter en passande lokal i ett flertal år, men det var först när hon fick se det nybyggda huset på Hantverkargatan, som ritats av Wingårdhs, som allting föll på plats. Målet med krogen är långsiktigt förhoppningen är att den ska leva minst lika länge som Gondolen och Eriks bakficka.
Den nya krogen, som ännu inte har något namn, öppnar lagom till påsken 2018.