Angus Fairhurst på Spritmuseum

10:00 23 Oct 2019

Spritmuseum öppnar en ny utställning med verk av Angus Fairhurst. En av nittiotalets inflytelserika konstnärerna som lade grunder för fenomenet YBA. 

Angus Fairhust ingår i den inflytelserika brittiska generationen av konstnärer som slog rot under under det tidiga nittiotalet, och blev kända genom fenomenet Young British Artists. Tillsammans förändrade de den samtida konsten som under 70-80 talet dominerades av minimalism och neoexpressionism. Konstnärsstilen kom senare att prägla millennieskiftet och bidrog till att intresset för brittisk konst och populärkultur växte sig större.  

Spritmuseum presenterar nu en ny utställning av Angus Fairhust (curator Pauline Daly),  med verk från olika tider i hans verksamma karriär, fram till hans tragiska död 2008. Fairhust har arbetat i en rad olika medier, fotografi, kollage, videoverk, skulptur, målning och teckning.

Angus Fairhust finns på Spritmusem från den 23 oktober–13 april 2020. Mer information om öppettider och priser finns att hitta på museets hemsida.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!