Foto: Emelie Lager

Amavii inför Electric Dreams

10:46 6 Feb 2019

Fredagen 8 februari spelar Amavii på Electric Dreams på Hoki Moki.

På fredag är det dags för Electric Dreams på Hoki Moki. Ett koncept som presenterar unika och innovativa artister med ett fokus på techno med en fusion av elektroniska genrer. Vi tog ett snack med Amavii, dj och grundare av Electric Dreams.

I april förra året re-brandade du från MissTee till Amavii, hur kommer det sig?
– Jag har dj:at i åtta år som MissTee. Under det namnet har jag utvecklats otroligt mycket som artist. Min resa som dj tog mig till en punkt i min karriär där jag kände att jag behövde en nystart. Mitt nya alias Amavii har en djupare kontakt med vem jag är som dj.

Hur skulle du beskriva din musik?
– Den varierar beroende på plats och publik. Jag är anpassningsbar. Men övergripande spelar jag en fusion av dynamisk, elektronisk musik med eftertryck av techno. Jag skulle säga att stilen på musiken jag spelar är progressiv, djup, rå, sensuell, melodisk och drömsk. Jag skapar en kraftfull resa med ljud och under giget får en ta del av frigörande pauser i den kraftfulla resan. Jag spelar personlig musik som får dig att känna saker.

Vad kan en vänta sig inför ditt gig på Hoki Moki?
– Överraskningsmoment och en känslostorm. Ett levande och energiskt gig som kommer att ge dig en känsla av att vara upplyft av dansgolvet. Som artist är det viktigt för mig att interagera med min publik. Jag är inte där för att se söt ut. Jag är där för att ha kul och för att dela min kärlek till musik med publiken, där ligger mitt fokus.

Jag har läst att du kämpar för en mer jämställd dj-scen. Berätta om det.
– Vi kan inte förneka det faktum att det finns få kvinnliga dj:s i musikindustrin, vilket också är en av anledningarna till varför jag pushar mig själv. Vi är underskattade och avfärdade i en mansdominerad industri. Som kvinnlig dj är det viktigt att skapa en mer jämlik scen och samtidigt lyfta upp andra kvinnliga dj:s. Jag strävar efter mer balanserade line-up:s på varje mina event. Därför är det minst hälften kvinnor som spelar. På mina event är kvinnor inte underrepresenterade.

Du har hållit i Electric Dreams i Göteborg sedan 2014. Vad gillar du mest med Göteborg och publiken här?
– Att jag är grundare av Electric Dreams gör att varje event känns unikt på sitt sätt. De senaste fem åren har efterfrågan på elektronisk musik ökat, vilket även synts i Göteborg. När ett nytt event föds växer gemenskapen mellan människor som gillar den här typen av musik. Publiken är öppensinnad och har en bra energi.

Är du förväntansfull inför ditt gig på Hoki Moki?
– Fastän jag har hållit på med det här i åtta år känner jag mig lika exalterad inför varje gig. Jag får fortfarande fjärilar i magen. Att spela inför en publik är ett privilegium och en extraordinär upplevelse.

Mer information om Electric Dreams hittar du här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!