Allt du någonsin har velat veta om ingefära men inte vågat fråga din kinesiska mamma

17:16 6 Mar 2009
Ingefära är en meterhög liljeväxt vars underjordiska knölstam ofta förgyller såväl asiatiska som västerländska maträtter. Växten kommer ursprungligen från Asien där den utgör en viktig beståndsdel i den traditionella läkekonsten. Ingefära har använts mot illamående och magbesvär sedan flera tusen år tillbaka och än idag används den i både detta ändamål men även mot åk- och sjösjuka samt graviditetsillamående. Då ingefäran dessutom verkar något inflammationsdämpande finns den ofta med bland ingredienserna till kosttillskott mot ledbesvär och den sägs till och med vara bra för hjärtat.
Ett av de vanligaste användningsområdena för ingefäran är dock i inlagd form till sushi. I detta tillstånd kallas den Gari och hjälper till att rensa munhålan mellan de olika sushibitarna. Några andra mycket vanliga användningsområden är som smaksättning av pepparkakor samt groggvirkesveteranen Ginger Ale. Bra att tänka på när man köper ingefära är att den ska kännas hård och fast när man klämmer på den samt att skalet ska vara slätt. Ett rynkigt skal är en indikation på att den börjat torka.  Det har också blivit populärt att använda ingefära i drinkar då den både ger en frisk smak och samtidigt låter konsumenten bli full och få i sig antioxidanter på samma gång.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!