Allt du behöver veta om Fredrik Söderholms morgonradioprogram

10:43 6 Dec 2019

Fredrik Söderholm måste också äta. Därför startar han nu morgonshowen Gott Snack.

Efter att ha hamnat i P3:s frysbox har Fredrik Söderholm bestämt sig för att öppna egen låda. Programmet ska heta Gott Snack och ska sändas på vardagmorgnar. Fredrik själv beskriver programmet "som AMK Morgon, fast roligt". Just nu pågår hans Kickstarterkampanj, som är tänkt att finansiera programmet.

Vad är hisspitchen för Gott Snack?
– Smart, rolig och jätteseriös morgonradio utan att vara varken Morgonzoo-gapig eller eller P1-stentrist.

Hur kommer det sig att du vill göra ett morgonradioprogram?
– Jag behöver ett incitament för att inte supa och knarka på nätterna och jag älskar tanken på att säga godmorgon till en hel nation. Eller 200 pers. Jag saknar själv det ultimata morgonprogrammet som träffar sweet spoten där vassa samtidsbetraktelser samsas bredvid bråddjupt allvar och meningslöst supertrams utan att Einar avbryter var femte minut och gapiga lantisar som tror att dialekter fortfarande är en humorform som står sig brer ut sig som vore det öppen sluttid. Så jag får väl göra det själv, blev konklusionen.

När sparkar du igång?
– Det hade såklart varit smutt att ha en rik skogsägarfamilj som kunde köpa en poddstudio till min våning på Östermalm på studs men jag måste äska pengar. Jag inbillar mig dock att det kommer kännas mäktigare om detta blir av tack vare gemensamma krafter. Men som med sprit och knark är jag maktlös inför detta och inser att jag inte klarar det utan hjälp. Det korta svaret är att jag ska vara igång senast första mars.

Vilka gäster kan lyssnarna förvänta sig?
– Alla kända jag känner men också bara intressanta människor som gör spännande, vettiga eller annorlunda saker eller har smarta tankar som är värda att lyssna på. Ashögt och megalågt. Proust och Knasen. Allt från popstjärnor till missbrukare. Ibland kanske både i samma tänker du? Inte omöjligt!

Vilka är absolut inte välkomna att gästa?
– Hur kan vi närma oss varandra och förstå oss själva, våra meningsmotståndare, våra likheter och olikheter? Inte genom att förbjuda folk att gästa poddar, tror jag.

Okej Navid Modiri. Själv är jag förtjust i det planerade fasta momentet att en lyssnare får komma och skrapa en helt vanlig trisslott. Vilket är ditt favoritsegment?
– Jag gillar tanken på en smart relationspanel och en juriststudent som ger svajig juridisk rådgivning. Har även hugg på en 70 år gammal hjärnskrynklare som pluggat på universitet i 17 år. Hoppas hon kan bli vår Frasier Crane.

Det är ju dina fans som står för fiolerna. Hur gör du för att säkerställa att du inte kommer att Swish-radikaliseras à la Lamotte?
– Det tåget har väl gått? Nej, men det är en reell risk som jag identifierat och inser att jag måste vara vaksam på. Känner redan hur jag glider ifrån Pk-elitens varma famn och att jag går igång lite på det. Farligt kanske? Man måste kanske inte nödvändigtvis bli galen för att man får betalt direkt av sin publik istället för att slava för en mellanhand som skär emellan och profiterar på ens idéer?

Vill du hälsa något till AMK Morgon-grabbarna?
– Konkurrens stimulerar innovation, aktörer på den fria marknaden tvingas vässa sina produkter till gagn för alla... så säger Annie Lööf och vem är jag att ifrågasätta det? Jag tror det finns plats för oss båda, jag menar, ibland är man ju sugen på Donken och ibland på Michelin-krog...

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!