Allergiker till attack mot Filip och Fredriks film

11:17 13 Mar 2018

Allergikerna har gjort det igen.

I Filip och Fredriks nya film Tårtgeneralen finns en scen där huvudkaraktären Hasse P, spelad av Mikael Persbrandt, kliver in på ett café. Där klagar en av cafégästerna på Hasses starka parfymdoft. Hasse svarar att det är meningen att det ska lukta starkt, vilket har fått allergiförbundets ordförande Maritha Sedvallsson att gå i taket.
– Det vi reagerar på är den förminskande och nedvärderande bilden av personer med astma, allergi och överkänslighet. Det är sjukdomar vi talar om och i vissa fall funktionsnedsättningar. Skulle det skojas om personer med epilepsi, diabetes (ONLY ALL THE TIME, reds.anm) eller hjärtsjukdom? Nej, knappast, säger hon i ett pressmeddelande.

Stackars Fredrik Wikingsson har varit tvungen att bemöta kritiken i Nöjesbladet.
– Jag förstår att det är ett helvete för människor med allergi. Men att karaktären Hasse P luktar mycket parfym och tycker att poängen är att lukta mycket, det är ju inte ett sätt för oss att trivialisera folk med doftallergi.
– Man kan ha stor respekt för folk med doftallergi samtidigt som man gör en film där en människa luktar mycket parfym, säger Fredrik Wikingsson.

Läs även: "7 tips till mina allergikerkollegor"

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!