Alla ska skriva om allt i Boisens tidning

16:35 18 Dec 2014
fridab.jpg

Från årsskiftet 2014/2015 lägger den reaktionära lokalblaskan GT ner både ledar- och kulturredaktion. Istället ska Expressens kulturchef i Stockholm bossa över Göteborgs kulturbevakning. 
Samtidigt som GT:s Frida Boisen beklagade nedskärningarna visade hon någon vecka efter beskedet upp en helt sorglös syn på detsamma. På Publicist-klubbens debatt (den 20 oktober) argumenterade hon bland annat för att det egentligen inte är konstigt att dra in kultur-redaktören. GT har inte heller en renodlad medicinreporter, ändå gör tidningen viktiga sjukvårdsgräv. Alla reportrar ska skriva om allt! Ja, alltså, utom sport då, där har GT kvar en separat heltidstjänst. 
Självklart kan nyhetsreportrar bevaka till exempel teaterpremiärer, men säg kritik, kulturreportage, analyser och krönikor, det som är unikt, lokalt material? Det kan inte en springvikarie med nyhetstörst göra rättvisa.
Tyvärr, GT, nedmonteringen av kultursidan kommer att göra er tidning om möjligt mer andefattig. Att ha ännu ett stockholmsperspektiv på Göteborgs kulturliv, det får iallafall inte mig att vilja köpa lösnummer.
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2014.