Alla artister till Så mycket bättre 2020

20:56 11 May 2020

Startfältet till årets upplaga av det urpopulära programmet har så sakteliga läckt ut under våren. Här är årets debutanter, som får sällskap av några återvändare. 

Förra årets jubileumssäsong av Så mycket bättre blev något av ett ihopplock av artister som tidigare medverkat i programmet. Men i den elfte säsongen ser produktionen ut att röra sig tillbaka mot originalformatet, även om ett par tidigare deltagare såsom Plura Jonsson och Lisa Nilsson kommer att återvända. Enligt den information som har läckt ut från produktionen kommer enbart ett fåtal deltagare att vara med i samtliga avsnitt, medan andra gör inhopp under säsongens gång.

Årets startfält rymmer alltifrån de djurälskande systrarna Päivärinta vars 80-talshits spelas på dansgolv än idag, till Eurovisionvinnaren Loreen och musikalstjärnan Helen Sjöholm. 

Inspelningarna av årets säsong planeras äga rum under juni månad, om inte reseriktlinjer och ilskna gotlänningar sätter käppar i hjulen för detta. Klart står iallafall att det blir en ny säsong och tanken är att den ska sändas under hösten.

Här är samtliga nya artister

 

LILI & SUSIE
Systerduon Päivärinta slog igenom med dunder och brak under andra halvan av 80-talet, och parkerade sig på de svenska hitlistorna de följande tio åren. Förutom musiken har duon alltid varit engagerade i djurens rättigheter och Lili har numera hand om driften för Djurens ö som tar hand om skadade djur. 
Hits i urval: Oh Mama, What's the Colour of Love, Svullo (med Svullo).

SILVANA IMAM
Rapparen och naturkraften Silvana Imam har sedan debuten 2013 bland annat plockat hem en Grammis som Årets Artist samt en Guldbagge för dokumentärfilmen Väck mig när ni vaknat. Det senaste albumet Helig moder släpptes förra året. 
Hits i urval: Jag svär på min mamma, Imam Cobain, För evigt (med Marlene).


BENJAMIN INGROSSO 
Kändisbarnet Ingrosso har haft en i det närmaste spikrak karriärväg genom den svenska nöjesbranschen med segrar i alltifrån Lilla Melodifestivalen till Let's Dance och senast i vuxna Melodifestivalen 2018, vilket resulterade i en sjundeplats i Eurovision. Hans ännu enda album Identification släpptes senare samma år.
Hits i urval: Dance you off, 1989, Tror Du Att Han Bryr Sig (med Felix Sandman).

NEWKID
Den kanske mest udda fågeln i sammanhanget, han är nämligen född i just Uddevalla. Efter debutalbumet 2011 var det relativt tyst från Newkid fram till 2018. Nu verkar han emellertid ha ökat frekvensen rejält för Newkids senaste alster släpps faktiskt redan under våren 2020. 
Hits i urval: Kate Moss, Utan dig (med Molly Sandén), Lever min dröm (med Lorentz & Sakarias). 

HELEN SJÖHOLM 
Sundsvallsbördige musikalstjärnan Helen Sjöholm landade huvudrollen i Kristina från Duvemåla som uppfördes mellan 1995-1999. Hon är även medlem och sångerska i Benny Anderssons Orkester med vilka hon har släppt sin största hit Du är min man, som låg totalt fem år på Svensktoppen.
Hits i urval: Du måste finnas, Du är min man, Gabriellas sång (med Stefan Nilsson). 

LOREEN 
Efter fjärdeplatsen i Idol 2004 dröjde det nästan åtta år innan Loreen fick sitt stora genombrott, men å andra sidan blev det desto större. Segern med Euphoria i Eurovision 2012 var monumental och hennes rekord med 18 tolvor står sig än idag. 
Hits i urval: Euphoria, My heart is Refusing Me, Statements.

ANA DIAZ
Det är svårt att prata om låtskrivaren och producenten Ana Diaz utan att nämna artister som Zara Larsson, Nicki Minaj och Britney Spears. Men det var inte förrän 2016 hon började med sin egen artistkarriär på riktigt. Hennes soloskivor Lyssna belönades med en rad nomineringar till såväl Grammis som P3 Guld. Lite kuriosa i sammanhanget är att Ana Diaz medverkat som låtskrivare till bland annat just Loreen.

Hits i urval: 100, Bättre sen, Alien (Britney Spears). 

TOMMY KÖRBERG 
En drömrekrytering för produktionen som tydligen har varit på tapeten under en lång tid är precis som flera andra i startfältet känd från såväl Eurovision som musikalscenen. Paradnumret Anthem kommer från musikalen Chess i vilken han gjort rollen som Anatolij Sergievskij i ett flertal uppsättningar.
Hits i urval: Stad i ljus, Judy min vän, Anthem. 

MARKUS KRUNEGÅRD
Den svenskfinske sångaren Markus Krunegård har utöver solokarriären frontat banden Laakso och Hets. Han är också minst sagt van vid artistsamarbeten, och har slagit sina stämband ihop med alla ifrån Peter Jöback till Little Jinder och Lars Winnerbäck.
Hits i urval: Jag är en vampyr, Hela livet var ett disco, Italy vs Helsinki (med Peter Jöback).

JAKOB HELLMAN 
Jakob Hellman slog igenom 1989 med sin hittills enda skiva Och stora havet, som sålde guld samma år samt senare blev framröstat till århundradets svenska album av Nöjesguiden. Han har sedan dess inte släppt något mer studioalbum, men regelbundet gästat andra artister och fortsatt vara mer eller mindre aktiv som artist. Förra året gav Hellman sig ut på turné för att fira 30-årsjubileet av skivan, och under denna presenterade han en rad nyskrivna låtar för första gången.
Hits i urval: Vara vänner, Hon har ett sätt, Tåg. 

TOVE STYRKE
Tove Styrkes självbetitlade debutalbum firar tioårsjubileum i år, då det släpptes året efter hennes medverkan i Idol. Totalt har det blivit tre album och turnéer med världsartister som Katy Perry och Lorde. Hon jobbar just nu på ett kommande album.
Hits i urval: Borderline, Sway, Million Pieces.

Så mycket bättre har premiär den 24 oktober 2020.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2020.

0 Kommentera

Fler artiklar