Alla artister till Så mycket bättre 2017

11:26 25 Mar 2017

Under den senaste veckan har TV4 sin vana trogen läckt artisterna till årets upplaga av Så mycket bättre en efter en. Nöjesguiden ger dig här en bakgrund till deltagarna i den åttonde säsongen i ordningen, tillsammans med en önskelåt på var och en.

Kikki Danielsson
Ålder: 64
Countryartisten Kikki Danielsson är en riktig schlagerveteran med nio (!) Melodifestivaler och två Eurovision på sin meritlista. Bäst gick det med den odödliga supermegahiten Bra vibrationer med vilken hon nådde en tredjeplats 1985. Hon har sedan dess varit ett återkommande inslag på såväl Svensktoppen som i skvallerpressen. 
Tolkning vi hoppas på: I Love It (Icona Pop) 

Tomas Andersson Wij
Ålder: 45
Att singer-songwritern Tomas Andersson Wij inte bangar på att framföra covers vet vi bland annat efter hans tolkning av Carolas Evighet, och inte minst den populära programserien Spelar med. Till Grå Gåsen kommer han med sin tionde skiva i bagaget. 
Tolkning vi hoppas på: Papaya Coconut (Kikki Danielsson)

Eric Saade
Ålder:
26

Redan som 19-åring slog Eric Saade igenom i Melodifestivalen 2010, samma år som första säsongen av Så mycket bättre sändes. Året därpå blev han Sveriges mest sålda artist med dubbla platinaskivor. Eric Saade har också medverkat i Ladies Night.
Tolkning vi hoppas på: They're building walls around us (Moneybrother)

Icona Pop
Ålder:
30, 31

Icona Pop vann Årets nykomling på Grammis 2012. Under de fem år som har passerat sedan dess har de hunnit med att öppna för stjärnor som Miley Cyrus och Katy Perry, gästat David Letterman, gjort rösterna åt två tecknade troll samt fått en världshit med trippelplatina-singeln I Love It.  Duon, som numera är baserad i Los Angeles och New York, medverkar just som duo i programmet. 
Tolkning vi hoppas på: Under Ytan (Uno Svenningsson) 

Uno Svenningsson
Ålder: 57

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningssons stora genombrott kom 1994 med låten Under ytan. Han har sedan dess släppt sex album och bland annat medverkat i Melodifestivalen två gånger. Förutom sin solokarriär är han även sångare i bandet Freda' som gjorde comeback 2009 efter 16 års tystnad. 
Tolkning vi hoppas på: Scarred for life (Sabina Ddumba) 

Sabina Ddumba
Ålder: 23

Den yngsta deltagaren i årets startfält släppte sitt debutalbum Homeward Bound först i slutet av förra året. Men hennes musikkarriär grundlades redan som fjortonåring i Tensta Gospel Choir. 2014 släppte Ddumba sin debutsingel Scarred for Life och året därpå två ytterligare singlar vilket bland annat gav henne en Grammis för Årets Nykomling.
Tolkning vi hoppas på: Hälsingland (Tomas Andersson Wij) 

Moneybrother
Ålder: 42

Den gamle Monstersångaren blev den sista artisten att ansluta till årets startfält. Han har släppt sex album som soloartist under namnen Moneybrother och Pengabrorsan. Det senaste kom 2012. 
Tolkning vi hoppas på: Popular (Eric Saade) 

Så mycket bättre spelas in under sommaren och har premiär under hösten 2017.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2017.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!