Alexander Sjögren öppnar eget på Davidshall

18:27 5 Oct 2017

Den tidigare Bocuse d'Or-kocken vill utveckla restaurangbranschen – bland annat genom att inte hålla öppet på helger.

Efter närmare 15 år på Fersens väg 14 har Eva Gustafsson och Moccasin nu tackat för sig. I denna Davidshallsklassikers ställe tar en tämligen intressant nykomling vid. Eller ja, nykomling och nykomling. Det rör sig trots allt om Alexander Sjögren, känd från att bland annat ha representerat Sverige i den senaste upplagan av kocktävlingen Bocuse d'Or. Men ändå. Nykomling i det avseendet att han inte har drivit något på egen hand tidigare.

Sjögrens krog har givits namnet Mutantur (efter det gamla latinska ordspråket tempora mutantur, nos et mutamur in illis / "tiderna förändras och vi med dem").

–  Jag har länge tänkt att jag vill ha en restaurang som går sin egen väg och inte rättar in sig i mallen över hur en restaurang traditionellt drivs och på det sättet vill jag vara med och utveckla branschen framåt och göra den tillgänglig för fler. Jag vill heller inte måla in mig i något hörn när det kommer till matlagningen i form av stil och ingredienser utan att det hela tiden ska kunna vara en restaurang under förändring utan att göra det förvirrande för gästen, säger Alexander Sjögren.

Menyn på Mutantur kommer att utgöras av ett tjugotal rätter i olika stilar, inklusive flera vegetariska och veganska alternativ. Inledningsvis kommer restaurangen ha kvällsöppet måndag till fredag. Ambitionen är sedan att även kunna servera lunch, men till att börja med blir det alltså bara middagssittningar mitt i veckan.

Helgerna kommer vara fritt till olika evenemang så som gästspel, temakvällar, eller producenter på besök. Detta för att vi i personalen hela tiden ska ha möjlighet att utvecklas och inspireras. Min förhoppning med Mutantur är att vi ska kunna vara med och bredda Malmös restaurangscen för såväl Malmös befolkning som för tillresta, och min erfarenhet säger att efterfrågan är stor efter bra ställen som håller öppet måndagskvällar, berättar Sjögren.

Alexander Sjögren kommer ursprungligen från Oskarshamn i Småland, men har på senare år mestadels varit verksam runt om i Skåne. På sitt cv har han bland annat sejourer på Mötesplats Österlen och Vendel Ales Stenar, samt gästspel på bland annat Hörte Brygga, Bord 13 och Grand Hotel i Lund.

Mutantur öppnar någon gång i november.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2017.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.