Den gemensamma nämnaren stavas givetvis Tommy Myllymäki.
Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki har under många år drivit Julita Wärdshus i Södermanland, de senaste åren vid sidan om Michelinbelönade Aira. Nu tas nästa steg för att ytterligare utveckla verksamheten på Julita i och med att Aira förvärvar restaurangen.
– I 15 år har jag drivit Julita Wärdshus – och det med stor glädje. När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraften som behövs för att ta Julita till den nivå som platsen förtjänar. Restaurangen har verkligen potential att bli en Michelindestination, säger Tommy Myllymäki.
Ny kökschef på Julia Wärdshus blir Gustav Leonhardt som precis nyligen stod som segrare i Bocuse d’Or Sweden. Han kommer således representera Sverige i den globala tävlingen nästa år.
– Det ska bli superkul att komma ut till Julita! Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året, säger Gustav Leonhardt.
Julita Wärdshus öppnar för bokningar den 8 maj klockan 10:00. Restaurangen kommer att ha öppet från den 1 juni till mitten av september 2023.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2023.