Aira tar över Julita Wärdshus

10:12 8 May 2023

Den gemensamma nämnaren stavas givetvis Tommy Myllymäki. 

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki har under många år drivit Julita Wärdshus i Södermanland, de senaste åren vid sidan om Michelinbelönade Aira. Nu tas nästa steg för att ytterligare utveckla verksamheten på Julita i och med att Aira förvärvar restaurangen. 
– I 15 år har jag drivit Julita Wärdshus – och det med stor glädje. När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraften som behövs för att ta Julita till den nivå som platsen förtjänar. Restaurangen har verkligen potential att bli en Michelindestination, säger Tommy Myllymäki.

Ny kökschef på Julia Wärdshus blir Gustav Leonhardt som precis nyligen stod som segrare i Bocuse d’Or Sweden. Han kommer således representera Sverige i den globala tävlingen nästa år.
– Det ska bli superkul att komma ut till Julita! Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året, säger Gustav Leonhardt.

Julita Wärdshus öppnar för bokningar den 8 maj klockan 10:00. Restaurangen kommer att ha öppet från den 1 juni till mitten av september 2023. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!